« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
ODLIČNO!

Matcha - čaj nad čajevima koji topi masnoće

Samo jedna čaša matche ekvivalent je 10 čaša zelenog čaja u listićima po nutritivnim i antioksidativnim svojstvima

Matcha čaj priprema se posebnom metlicom
Matcha čaj priprema se posebnom metlicom (Arhiva)
Više o

EGCG

,

katehin

,

antioksidansi

,

Matcha čaj

Matcha čaj pravi je zeleni eliksir, čaj nad čajevima koji sadržava pet puta više antioksidansa od bilo koje druge namirnice te čak 100 puta više dragocjenog antioksidansa EGCG koji je djelotvoran u borbi protiv raka.

Ovaj genijalni zeleni napitak gorka okusa pojačava koncentraciju i pamćenje, povećava razinu energije i izdržljivosti, sagorijeva kalorije, detoksificira tijelo, učinkovit je u borbi protiv kolesterola...

Uz to, katehin koji se nalazi u njemu ima antibiotska svojstva koja pospješuju cjelokupno zdravlje. Samo jedna šalica čaja matcha daje nam značajne količine kalija, vitamina A i C, željeza, proteina i kalcija.

Kako se priprema? Jednostavno, prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi na otprilike 60 stupnjeva, stavite u zdjelicu 1 - 2 grama praha matche i miješajte ga bambusovom metlicom sve dok se ne napravi pjena - što je pjena čvršća, čaj je bolji

Za razliku od običnog zelenog čaja koji može odstajati, matcha mora uvijek biti svježe pripremljen.

Zanimljivost za kraj - jedna čaša matche ekvivalent je 10 čaša zelenog čaja u listićima po nutritivnim i antioksidativnim svojstvima.

03.05.2016. 16:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh