« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MLJAC

Kava je put prema uspjehu!

Svi pozitivni utjecaji kave na zdravlje čine kavopije dugovječnijim od onih koji ne piju kavu, a kako kava podiže razinu aktivnosti, pretilost i inertnost nepoznanica su kavopijama

Kavica? Svakako!
Kavica? Svakako! (Shutterstock)
Više o

kofein

,

kava

,

blagodati

Kava je omiljen ritual u našim krajevima, no rijetko na nju gledamo kao na element dugovječnosti ili uspjeha, što ona zapravo jest. Cijeli niz istraživanja posvećen je učincima kave, a evo nekih fantastičnih rezultata.

Ljudi koji piju kavu fizički su aktivniji, jer kada kofein uđe u vaš krvotok, on djeluje kao gorivo. Također povećava razinu adrenalina u vašem tijelu.

Kavopije imaju manje zdravstvenih rizika, jer su istraživanja pokazala da kavasmanjuje rizik od dijabetesa

Kavopije su rjeđe depresivni, pokazalo je istraživanje provedeno na Harvardu koje je precizno utvrdilo da ispijanje kave smanjuje rizik od samoubojstva za čak 50 posto.

Ljubitelji kave su zabavni i zanimljivi, kaže jedno britansko istraživanje, a uz to i više zarađuju, vjerojatno iz razloga što je ritual ispijanja kave vrlo dobar za karijeru.

Pametniji su oni koji piju kavu zbog jednog od učinaka kofeina - blokiranja adenozina u mozgu. Kava pritom ima preventivni učinak na Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.

Svi pozitivni utjecaji kave na zdravlje čine kavopije dugovječnijim od onih koji ne piju kavu, a kako kava podiže razinu aktivnosti, pretilost i inertnost nepoznanica su kavopijama. 

Sve u svemu, ako pijete 3-5 kava dnevno, u zoni ste uspjeha i dugovječnosti!

03.05.2016. 15:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh