« Svijet
objavljeno prije 12 godina
PROSVJED

Masovni štrajk glađu Palestinaca u izraelskim zatvorima

"U okviru Dana zatvorenika, 2300 zatvorenika odbijat će danas hranu, a 1200 drugih počelo je štrajkati glađu", navodi se u priopćenju

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Izreal Palestina

Izraelske vlasti objavile su kako je oko 1200 Palestinaca u izraelskim zatvorima uoči Dana palstinskih zatvorenika počelo štrajk glađu, a njih dvije i pol tisuće odbija hranu 24 sata, prenosi Hina.

"U okviru Dana zatvorenika, 2300 zatvorenika odbijat će danas hranu, a 1200 drugih počelo je štrajkati glađu", navodi se u priopćenju.

Palestinci 17. travnja obilježavaju kao Dan palestinskih zatvorenika.

"Ovogodišnje obilježavanje razlikuje se od dosadašnjih jer su se zatvorski uvjeti palestinskih zatvorenika pogoršali", rekao je u ponedjeljak palestinski ministar za zatvorenike Isa Karakae te poručio: "Naš će se narod boriti do oslobođenja svih zatvorenika".

Izrael treba poslije podne osloboditi Hadera Adnana, čelnika radikalne skupine Islamski džihad koji je nedavno 66 dana štrajkao glađu jer je bio u zatvoru bez podizanja optužnice.

Njegov je primjer nadahnuo i druge palestinske zatvorenike koji su zadnjih tjedana počeli štrajkati glađu.

Izrael u zatvorima drži više od 4700 Palestinaca, objavio je Klub palestinskih zatvorenika. Većina njih osuđena je na doživotni zatvor.

17.04.2012. 12:52:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh