« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SUKOB S POLICIJOM

Masovna uhićenja nakon nasilnih prosvjeda u Meksiku

Maskirani muškarci su policijski automobili polili benzinom i potom zapalili molotovljevim kotelima na jednoj od najprometnijih ulica Morelije

Fotografija vijesti
Više o

Meksiko

,

nasilje

,

prosvjed studenti

Studenti koji traže subvencije za stanovanje zapalili su dva policijska automobila u uličnim prosvjedima u meksičkom gradu Moreliji što je dovelo do 200 uhićenja, izvijestili su lokalni mediji u nedjelju, javlja Hina. 

Maskirani muškarci su policijski automobili polili benzinom i potom zapalili molotovljevim kotelima na jednoj od najprometnijih ulica Morelije, pokazale su televizijske snimke.

Prosvjednici, većinom mladići, traže subvencije od lokalnih vlasti kako bi mogli nastaviti koristiti studentske hostele iz kojih ih je izbacila policija.

Neki su studenti zapalili madarce u jednom od hostela kako bi izbjegli uhićenje. Plamen je zahvatio zgradu te su pozvani vatrogasci.

Morelia je glavni grad meksičke države Michoacan. Guverner Michoacana Fausto Vallejo je rekao da je policija postupala u skladu sa zakonom izbacujući studente iz tri hostela u subotu.

"U Michoacanu imamo zakone koji se moraju poštivati. Nemojmo miješati društvenu borbu s nezakonitim djelima", rekao je Vallejo na svom Twitteru. On je rekao da je uhićeno 198 osoba a sedmero ozlijeđeno.

30.04.2012. 07:32:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh