« Život
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
EH, DA... :)

Maske su rješenje, ali i problem...

Akne zadaju probleme, ne samo tinejdžerima, nego sve više i odraslima, a one su se samo pogoršale zbog pandemije koronavirusa i nošenja maski za lice

U čemu sve može biti problem
U čemu sve može biti problem (Arhiva)
Više o

maske za lice

,

problemi

,

iritacija

Maske za lice sigurno nećemo uskoro maknuti s lica. Osim toga da će se svakako nositi još neko vrijeme, posebice uzevši u obzir širenje mutiranih varijanti koronavirusa, s maskama dolazi nešto drugo, a toliko je zastupljeno da je skovan i novi izraz - maskne, piše Wired.

Akne zadaju probleme, ne samo tinejdžerima, nego sve više i odraslima, a one su se samo pogoršale zbog pandemije koronavirusa i nošenja maski za lice.

Iako akne znaju biti iritantne, to ipak ne znači da biste trebali prestati nositi masku. Ako tretirate svoje lice na pravi način i redovito čistite, odnosno, mijenjate svoje maske, ne biste trebali imati previše problema.

>> Maske ipak treba nositi? >>

Nekoliko je mogućih uzroka maskni: neredovito mijenjanje/čišćenje maski, s druge strane, korištenje prejakih deterdženata za pranje, iritacija/osjetljivost na materijal od kojeg je maska napravljena...

Maske zadržavaju slinu i kapljice koje raspršujemo kihanjem, disanjem, kašljanjem i pričanjem i tako sprječavaju potencijalnu zarazu Covidom-19. No, zbog toga se bakterije zadržavaju u predjelu čeljusti i brade.

''Na taj način zbog maske nastaje pogodna okolina za bakterije koje uzrokuju akne'', rekao je dr. Dylan Mustapich za Wired.

>> Platnene maske dezinficirajte glačalom! >>

Stoga stručnjaci savjetuju da se maske peru što je više moguće s blagim deterdžentom ili da se uloži u jednokratne maske.

Za one koji se šminkaju, savjetuju da se šminka izbjegava na dijelovima lica koje prekriva maska. Isto tako, dobro je oprati lice i prije, ali i poslije nošenja maske. 

12.09.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.09.2021. 16:42
    Nosit cemo ih 100.gidina
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh