« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
LEGENDA

Mark Knopfler predstavlja svoje i hitove Dire Straits

U Areni Zagreb, 5. svibnja ovo godine, Mark Knopfler će uz osmeročlani bend izvesti izabrane pjesme s albuma Privateering

Legenda stiže u Zagreb
Legenda stiže u Zagreb (AdriaEntertainment)
Više o

ulaznice

,

Arena Zagreb

,

koncert

,

Mark Knopfler

,

cijena ulaznica

Još nas samo nekoliko mjeseci dijeli od nastupa legendarnog Mark Knopflera! Jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, glas i gitara Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj promovira najnoviji album Privateering. Uz nove pjesme, izvesti će najveće hitove iz dugogodišnje turneje.

Mark Knopfler se u svijetu proslavio kao 'glas i gitara' velikog rock sastava Dire Straits. Zajedno sa svojim bratom, Daveom, Pick Withersom i John Illsleyom 1977. godine osnovao je Dire Straits. Osim što je bio pjevač i gitarist benda, bio je glavni autor svih pjesama.

Bend se razišao 1995. godine, ali iza sebe su ostavili popularne hitove poput Sultans of Swing, Brothers in Arms, So Far Away i mnoge druge. Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima (s kojima je postigao najveću slavu), Knopfler se odlučio za samostalnu karijeru u kojoj najbolje može izraziti umjetnika u sebi.

Samostalan rad na glazbi mu nije bila novost budući da je, paralelno uz rad s bendom, snimao filmsku glazbu. Također, bavio se glazbenom produkcijom - producirao je albume poznatih glazbenika poput Tine Turner i Bob Dylana.

U dosadašnjoj solo karijeri, Mark Knopfler je izdao 7 studijskih albuma i 8 albuma filmske glazbe. Najnoviji album, Privateering (Mercury) izašao je 3. rujna 2012. godine. Privateering je Mark Knopflerov prvi dvostruki album u 35-godišnjem bavljenju glazbom. Što sam stariji to više želim stvarati. Možda je to radi panike zbog prolaznosti vremena. Više nego ikad uživam u procesu stvaranja glazbe, pisanju, snimanju i izvođenju uživo." - kaže Knopfler. Album nije unaprijed isplaniran kao dvostruki. Knopflerova kreativnost rezultirala je velikim količinom dobrog materijala.

Također, Privateering nije konceptualni album. To je jednostavno 20 pjesama jednog od najboljih i najosebujnijih glazbenih talenata nastalih dok je on radio ono što zna najbolje. Novi album je snimljen u Knopflerovom vlastitom studiju u suradnji s glazbenicima s kojima surađuje cijeli život. Pjesme simboliziraju različita vremena i situacije s kojima se ljudi susreću; svatko ima svoj put i susreće s i s dobrim i lošim stvarima na svoj način. "Privateer (gusar) predstavlja ono što ja uistinu jesam." - kaže Knopfler.

U Hrvatskoj je Mark Knopfler održao koncert u Domu Sportova 2008. godine u sklopu turneje Kill to Get Crimson.

Sudeći prema reakcijama fanova, Knopfler je jedan od rado viđenih i cijenjenih glazbenika.

U sklopu nove europske turneje na kojoj će promovirati najnoviji album Privateering ponovo će posjetiti Zagreb. U Areni Zagreb, 5. svibnja ovo godine, Mark Knopfler će uz osmeročlani bend izvesti izabrane pjesme s albuma Privateering - zajedno uz ostale uspješnice iz solo karijere te velike Dire Straits hitove!

Ulaznice za koncert ovog glazbenog virtuoza u prodaji su na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr

Cijene ulaznica su slijedeće:

Vip loža - 550 kn

Vip parter - 330 kn

Parter I - 300 kn

Parter II - 270 kn

Donja tribina - 300 kn

15.01.2013. 13:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh