« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZARADA GODINE

Mariborski taksisti masno zaradili od vulkana

Taksisti su prevozili putnike na aerodrome u inozemstvo, a na povratku kući vraćali Slovence

Putnici nisu gledali na cijenu pa su se davale bogate napojnice
Putnici nisu gledali na cijenu pa su se davale bogate napojnice (Taxi Maribor)

Prašina iz islandskog vulkana koja je zatvorila europsko nebo bila je zlatna za taksiste u Mariboru, a jedan od njih pohvalio se da je u nekoliko dana zaradio za kupnju novog taksi-kombija kakvima je proteklih dana na udaljene destinacije prevozio putnike prema Frankfurtu, Istanbulu ili Bruxellesu, zarađujući u prosjeku oko tisuću eura po vožnji.

Skupina od šest turskih diplomata tako se vraćala iz Bruxellesa u domovinu i dokopala Beča, gdje su aerodrom u međuvremenu zatvorili, ali im da je rečeno da je otvoren aerodrom u Mariboru, što se pokazalo netočnim.

"Račun od Maribora do bugarsko-turke granice iznosio je 1500 eura, ali na cijenu nisu gledali nego su vozaču dali i bogatu napojnicu, sretni što su došli kući", rekao je u razgovoru za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" direktor i vlasnik tvrtke Taxi plus Danijel Robnik.

On tvrdi da je dobrom organizacijom uspio ispuniti sve zahtjeve za prijevoz u Muenchen, Bruxelles, Ženevu, Sarajevo i druge gradove za koje nije bilo letova, a u povratku često u domovinu s europskih aerodroma vraćao Slovence koji su nisu imali drugi način povratka kući.

Protekla dva tjedna mariborski je aerodrom bio jedina operativna zračna luka u Sloveniji zbog obnove ljubljanskog aerodroma "Jože Pučnik", no zbog situacije u zračnom prometu većina letova u dolasku i odlasku bila je otkazana.(hina/metro-portal)

21.04.2010. 11:03:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh