« Knjiga
objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan
ČESTITAMO

Margaret Atwood i Bernardine Evaristo dobitnice književne nagrade Booker

U uži izbor nominiranih za Booker Award za najbolji roman godine uvršteno je šest autora čiji su radovi objavljeni u Velikoj Britaniji na engleskom jeziku

Margaret Atwood i Bernardine Evaristo
Margaret Atwood i Bernardine Evaristo (Arhiva)
Više o

Bernardine Evaristo

,

Margaret Atwood

,

Bookerova nagrada

Kanadska spisateljica Margaret Atwood i britanska autorica Bernardine Evaristo nagrađene su književnom nagradom Booker za 2019. godinu, odluka je peteročlanog žirija.

Margaret Atwood nagradu je osvojila za roman "Testimonials" (Svjedočanstva), nastavak romana "Sluškinjina priča", po kojemu je snimljena i popularna televizijska serija, a Bernardine Evaristo za djelo "Girl, Woman, Other", zbirku priča o dvanaest žena čiji se životni putevi isprepleću.

Radnja knjige "Testimonials" događa se 15 godina nakon posljednje Offredine scene iz "Sluškinjine priče", a pripovijedaju je tri ženska lika. Prva knjiga datira još iz 1985. i prodana je u osam milijuna primjeraka samo na engleskom jeziku.

Evaristo (60), prva crnkinja nagrađena Bookerom kazala je da je "apsolutno oduševljena što dijeli nagradu s Margaret Atwood".

U uži izbor nominiranih za Booker Award za najbolji roman godine uvršteno je šest autora čiji su radovi objavljeni u Velikoj Britaniji na engleskom jeziku.

Uz Margaret Atwood i Bernardine Evaristo, bili su to Salman Rushdie, Chigozie Obioma, Lucy Ellmann i Elif Shafak.

15.10.2019. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh