« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
CURENJE RADIOAKTIVNOSTI

Manji incident ugasio nuklearni reaktor u SAD-u

Djelatnici nuklearne elektrane u južnoj Kaliforniji bili su primorani ugasiti jedan reaktor zbog manjeg curenje radioaktivnosti u parnome generatoru

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

nuklearna centrala

,

atomska energija

,

radioaktivno zračenje

Jedan od dvaju reaktora u nuklearnoj elektrani San Onofreu na jugu Kalifornije ugašen je jer je otkriveno manje curenje u parnome generatoru, ali vlasti tvrde da taj incident nije opasan za javnost niti za radnike u elektrani, javlja Hina.

Reaktorska jedinica koja inače proizvodi 1100 megavata električne energije zatvorena je u utorak u 17:30 po lokalnome vremenu (u 2:30 po srednjoeuropskome), za svaki slučaj, kako je objašnjeno, a ostat će ugašena nekoliko dana, rekao je Gil Alexander, glasnogovornik tvrtke South California Edison.

Drugi reaktor već je deaktiviran jer je zakazano punjenje gorivom, rekao je. No elektrana ima velike rezerve električne energije koju kupuje od nezavisnih proizvođača i nastavit će korisnicima isporučivati energiju, rekao je. "Sutra naši korisnici ne bi trebali imati nikakvih problema", dodao je.

Curenje koje je Alexander opisao kao "veoma maleno", otkrili su senzori, a dogodilo se u zatvorenom sustavu u kojem cirkulira voda iz reaktora.

01.02.2012. 14:55:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh