« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
STJEPAN MESIĆ:

Mandatar će biti onaj tko dobije potporu Sabora

Predsjednik se nije želio upuštati u ocjenjivanje kompetencije Jadranke Kosor za premijersku funkciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Sabor

,

Stjepan Mesić

,

Jadranka Kosor

,

Ivo Sanader ostavka

,

imenovanje vlade

Predsjednik Stjepan Mesić jučer je izjavio kako ima 30 dana za sve potrebne konzultacije prije no što odluči kome će povjeriti mandat, a to će biti onaj tko dobije povjerenje većine u Hrvatskom saboru. Mesić je rekao kako ne zna koliko ćemo dugo čekati na novog mandatara s obzirom na to da se mijenja zakon o vladi, čije donošenje i stupanje na snagu traži određeno vrijeme. Predsjednik se nije želio upuštati u ocjenjivanje kompetencije Jadranke Kosor za premijersku funkciju.

U međuvremenu je Ured predsjednika RH zaprimio odluku kojom je Sabor prihvatio ostavku premijera Ive Sanadera te 83 potpisa zastupnika koji podržavaju imenovanje Jadranke Kosor za mandatara vlade. Sabor je jučer izmijenio zakone o Vladi te o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave kojima se omogućava rad tehničke vlade.

Govoreći o gospodarskoj situaciji u zemlji predsjednik Mesić je rekao kako nije dobra, međutim građanima je poručio da se ne moraju bojati jer nam ne prijeti nikakav bankrot, niti gospodarski kolaps. Istaknuo je da je sada najvažnija dobra organizacija, vizija i ideje, a "njihova realizacija mora biti transparentna tako da se točno zna pred kojim se izazovima nalazimo i na koji način ih rješavamo. Uvijek će se naći mogućnosti da se riješe akutna pitanja, jer sva sredstva ipak nisu otišla u potrošnju, velik dio otišao je i u infrastrukturu."

Podsjetivši kako je pred Hrvatskom otplata duga od preko 40 milijardi eura, te da samo do kraja ove godini stiže na naplatu 10 milijardi za dio glavnice i kamate, ponovio je kako "smatra da se u ovoj situaciji trebalo ujediniti snage, a ne prepuštati rješavanje problema nekoj drugoj ekipi".

Izvor: Hina

03.07.2009. 10:10:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh