« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Mandarine su moćno i zdravo voće

Mandarine su i prepune vlakana, čak 3 grama na 100 grama voća, što znači da nas mogu dobro zasititi i održavati tu sitost duže vrijeme

Supervoće je stiglo, navalite!
Supervoće je stiglo, navalite! (Shutterstock)
Više o

vitamin C

,

antioksidans

,

LDL kolesterol

,

snižavanje kolesterola

,

mandarine

,

dijetna vlakna

Stigle su prve mandarine na tržnice, a kad malo pogledamo što sve sadrže, mirno ih možemo uvrstiti u kategoriju superhrane koju treba jesti s velikim užitkom. Naime, za početak, mandarine su nevjerojatan izvor vitamina C jer je samo jedna mandarina dovoljna za 80 posto dnevnih potreba za ovim važnim vitaminom.

Mandarine su i prepune vlakana, čak 3 grama na 100 grama voća, što znači da nas mogu dobro zasititi i održavati tu sitost duže vrijeme. Kako liječnici preporučuju unos od minimalno 20 grama dnevno, s nekoliko ćete mandarina lako doći do te brojke, a usput ćete uživati u okusu i ostalim blagodatima. 

Također, dokazano je da mandarine smanjuju rizik od dobivanja raka jetre, pogotovo kod bolesnika koji pate od kroničnog virusnog hepatitisa.

Uz sve to, mandarine snižavaju razine lošeg, LDL kolesterola boreći se protiv slobodnih radikala kao snažan antioksidans.

Sve u svemu, na tržnicu po mandarine i navalite!

04.10.2013. 11:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh