« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
COMMUNITY SHIELD

Manchester United pobijedio Chelsea 3:1 i uzeo Superkup

Tradicionalna utakmica kojom se otvara nogometna sezona na Otoku više je razveselila manchestersku momčad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Manchester United

,

Chelsea

,

autostoper

Nogometaši Manchester United osvojili su Community Shield, engleski Superkup, nakon što su na Wembleyju pred 85.000 gledatelja pobijedili prvaka Chelsea s 3:1. Pobjedu su Manchester Unitedu osigurali Antonio Valencia (41), pridošlica iz Meksika Javier Hernandez (76) i Dimitar Berbatov (90+2), dok je Salomon Kalou pogotkom u 83. minuti dao malu nadu Chelseaju da izbjegne poraz.

Tradicionalna utakmica kojom se otvara nogometna sezona na Otoku, a u kojoj se već treći puta u zadnje četiri godine sastaju Chelsea i ManU, donijela je više veselja momčadi iz Manchestera, kao i glavobolju Carlu Ancelottiju na klupi Londonaca. Chelsea je u nevjerojatnom negativnom nizu jer je ovo peta uzastopna pripremna utakmica koju su izgubili.

Inače je običaj da Community Shield igraju prvak i pobjednik FA Cupa, no kako je Chelsea osvojio dvostruku krunu, United je kao doprvak uskočio kao protivnik. I sama uvertira utakmice nije bila nimalo svečarska jer su gledatelji na Wembleyu žestoko izviždali sve engelske reprezentativce. Engleski navijači očito neće tako lako zaboraviti blamažu sa SP-a u Južnoj Africi, a pogrde i zvižduke morali su podnositi Ashley Cole, John Terry, Frank Lampard i Wayne Rooney, kao i izbornik Fabio Capello, koji je utakmicu gledao iz VIP-lože.

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Vidić, Evans, Fabio (Smalling, 71) - Valencia, Scholes (Fletcher, 79), Carrick (Giggs, 79), Park (Nani, 46) - Rooney (Hernandez, 46), Owen (Berbatov, 46).

Chelsea: Hilario - Ferreira (Bruma, 79), Terry, Ivanović, A. Cole (Žirkov, 79) - Essien, Mikel (Drogba, 60), Lampard - S. Kalou, Anelka (Sturridge, 60), Malouda (Benayoun, 72). (hina/metro-portal)

08.08.2010. 19:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh