« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VATRENI SPREMNI

Bilić: Slovaci su nam generalna proba uoči kvalifikacija za EP

Hrvatski nogometaši igraju sa Slovačkom u srijedu u Bratislavi; to će i biti posljednji test prije kvalifikacija koje počinju za mjesec dana

slaven bilić
slaven bilić (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

Dražen Ladić

,

reprezentacija

,

aviofobija

,

aerofobija

Utakmica sa Slovačkom je generalna proba jer su Slovaci idealan protivnik uoči početka kvalifikacija koje nam slijede za mjesec dana, kazao je na konferenciji za novinare na okupljanju reprezentacije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

"Slovačka se pokazala odličnom reprezentacijom na Svjetskom nogometnom prvenstvu, gdje su izbacili svjetske prvake Talijane. Ispali su u osmini finala od Nizozemske, ali nisu bili nadigrani od kasnijeg finalista. Za nas je najvažnije da nakon dugo vremena nemamo ozlijeđenih igrača, te da su gotovo svi u odličnoj formi, pogotovu napadači koji redovito postižu pogotke", kazao je Bilić, koji je najavio da će utakmicu sa Slovačkom početi s postavom koja će igrati u prvoj utakmici kvalifikacija protiv Latvije.

Hrvatski nogometaši igraju sa Slovačkom u srijedu u Bratislavi, a na put kreću u utorak. Na okupljanje u zagrebački hotel Sheraton je stigla većina reprezentativaca, a u ponedjeljak će im se priključiti Jurica Buljat, Ivan Strinić i Danijel Subašić iz Hajduka, Vedran Runje iz Lensa, te Ognjen Vukojević iz kijevskog Dinama koji u nedjelju navečer igraju utakmice. Izostao je i Danijel Pranjić, čija će supruga ovih dana roditi.

Na pripremama je i mlada, U-21 selekcija koju u srijedu u Varaždinu čeka dvoboja za plasman na EURO s Norveškom. Izbornik Dražen Ladić ne može za tu utakmicu računati s Nikolom Kalinićem i Zvonkom Pamićem, pa će bez njih morati po pobjedu koja garantira ostanak na vrhu ljestvice. (hina/metro-portal)

08.08.2010. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh