« Život
objavljeno prije 11 godina
SORRY, ALI ...

Malo više sebičnosti spasit će vam vezu

Znate ono kad trebate napraviti nešto što partner želi, a vama se to izrazito ne da? E pa, nemojte ...

Ne morate baš uvijek ugađati partneru
Ne morate baš uvijek ugađati partneru (Shutterstock)
Više o

žene

,

veze

,

odnosi

,

muškarci

,

sebičnost

,

ugađanje partneru

Ugoditi partneru jedna je od glavnih postavki uspješne veze, barem se do sada tako mislilo. No, s tim se ne slažu znanstvenici sa Sveučilišta Arizona koji tvrde da je ugađanje protiv svoje volje izuzetno stresno, kontraproduktivno i dovodi vezu u opasnost.

Ukratko, ako niste raspoloženi napraviti nešto za partnera, nemojte, kažu znanstvenici potvrđujući svoju teoriju rezultatima istraživanja koji su nedvosmisleno pokazali da su osobe koje su češće ugađale partneru bile pod daleko većim stresom.

Naime, proučavanjem navika ispitanika u svim segmentima života, od posla preko kućanskih obaveza, brige oko djece i druženja s prijateljima, osobe koje su se često žrtvovale za partnera nauštrb svojih želja i navika počele su se osjećati kao da ih partner uzima zdravo za gotovo, što je dovodilo do čestih svađa. 

Znanstvenici tvrde da se i male geste kao što su pranje suđa umjesto partnera doživljavaju kao velike u slučaju da nam se to ne radi, pa preporučuju da se u stresnim situacijama postavljamo sebično i ne udovoljavamo partneru.

03.05.2013. 09:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh