« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
FOREVER YOUNG

Mali trikovi za borbu protiv starenja

Starenje je neminovno, ali da ne moramo izgledati staro i zapušteno dokazuju mnoge slavne žene

Sharon Stone jedan je od primjera uspješne borbe protiv starenja
Sharon Stone jedan je od primjera uspješne borbe protiv starenja (Getty Images)
Više o

Sharon Stone

,

Omega 3

,

hrana koja pomlađuje

,

pomlađivanje

,

podočnjaci

,

Ilan Grapel

,

vježbe za lice

Sve dok Miroslav Radman ili neki drugi znanstvenik ne pronađe konačni eliksir života, a izgleda prema nedavnim vjestima da se marljivo radi na tome, starenje je neminovno tu. Neće ga pobijediti ni plastične operacije ni predanost zdravom načinu života - ipak i jedna i druga metoda mogu ga ublažiti barem što se tiče površine, tj. izgleda. Primjera za to ima mnogo, ne morate biti holivudska zvijezda poput Sharon Stone da biste i u šezdesetima izgledali odlično. Rat s godinama se ne može dobiti, ali to ne znači da se treba predati i odustati. Uz sve one skupocjene preparate koje koristite radi podmlađivanja ili popravljanja nekih "nedostataka" u izgledu možda bi bilo dobro i da se poslužite s još nekoliko trikova:

Jedite sjemenke šipka i krastavca. Možda vam ne izgleda privlačno, ali unutar ploda šipka nalazi se pravo blago. Elagična kiselina, koje u šipku ima u velikim količinama, šiti kožu od sunčevih zraka. Jedite sjemenke ove voćke jer one blokiraju UV zrake koje štete kolagenu u vašoj koži i stvaraju bore. Ako vam se ne sviđa šipak, dobar je i krastavac jer njegovi sastojci povoljno djeluju na stvaranje kolagena.

Oživite umorno lice. Kako biste oživjeli umorno i pospano lice, evo jednog trika. Prvo operite lice, očistite ga i zatim prstom nanesite svijetlo rumenilo po najmesnatijem dijelu obraza. Tek tada stavite temeljnu šminku, odnosno puder. Svijetao ten „probudite" uz ružičaste i tonove boje breskve. Tamniji ten tretirajte tonovima boje maline ili nekim svijetloljubičastim nijansama.

Više je bolje - Multitasking. Ionako ste opterećene multitaskingom svaki dan pa zašto to ne bi bio slučaj i s vašim makeupom? Šminka ne bi trebala samo naglašavati dijelove koje vi želite ili prekrivati nepravilnosti koje skrivate. Ona bi trebala istovremeno i popravljati ono što želite prekriti. Potražite proizvode koji sadrže sastojke koji su korisni za kožu - peptide, antioksidante, hidratizirajuću hijaluronsku kiselinu, itd.

Vježbajte, krećite se. Držite se vježbanja i učinit ćete da vaše tijelo izgleda i do 12 godina mlađe, u biološkom smislu, naravno. Vježbanjem povećavate unos kisika za 25 posto čime se čuva snaga i omogućuje normalno funkcioniranje tijela od glave do pete. Zbog pola sata do sata redovitog vježbanja izgledat ćete i osjećat ćete se mnogo mlađima.

Naglasite jagodice lica. Kolagen se s vremenom sve više troši zbog čega se koža opušta i zbog čega obrazi izgledaju uvučeno i udubljeno. Kako biste povratili mladalačku zaobljenost obraza, nanesite na njih sjajilo za lice na način da počnete od vanjskog ruba jagodičnih kostiju prema kosi. Svjetlost će padati na taj dio lica i stvarati iluziju da su obrazi i jagodice puni i zaobljeni.

Jedite bundeve. Pune su beta-karotena koji je idealan za vašu kožu. Sprječava propadanje kolagena i šiti kožu od UV zraka. Evo recepta: Presijecite bundevu na pola, pecite je na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijevih oko 45 do 60 minuta. Prelijte polovice javorovim sirupom i uživajte.

Objavite rat podočnjacima. Zbog premalo sna usporava se cirkulacija krvi pod vašim očima zbog čega dolazi do stvaranja podočnjaka. Ako trebate hitno rješenje, upotrijebite meku ravnu četkicu da biste nanijele korektor i povucite potez počevši od unutarnjeg nižeg kuta oka prema sredini pod okom gdje je najtamnije područje. Ako nije hitna situacija, najbolje je da se naspavate. Logično!

Oživite oči. Upotrijebite olovku za oči samo uz liniju gornjih trepavica. Povucite liniju duž gornjih trepavica i završite na način da je malo produljite prema gore kad dođete do kraja kapka, u stilu mačjeg oka. Isto tako, maskaru nanesite samo na gornje trepavice. Na donje ne stavljajte ništa. Na taj ćete način „podići" oči i izgledat ćete puno svježije.

Nahranite lice omega-3 kiselinama. Losos, skuša, lješnjaci, i takozvana „omega-jaja" puni su omega-3 masnih kiselina koje prema brojnim istraživanjima pozitivno djeluju na upale.

30.09.2012. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh