« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
BEZ PANIKE

Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani

Pripremate večeru za vrlo važne goste, ali stjecajem nesretnih okolnosti hrana je ispala bezukusna?

Kako se spasiti katastrofe u kuhinji
Kako se spasiti katastrofe u kuhinji (Shutterstock)
Više o

hrana

,

kuhanje

,

tjestenina

,

juha

,

pogreške

,

poboljšavanje okusa hrane

,

preslana juha

,

prekuhana tjestenina

Ne brinite jer i za to postoji rješenje. Pogledajte jednostavne savjete kako ispraviti pogreške u kuhanju.

Prekuhana tjestenina - stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice - kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.

Ljepljivi rezanci - brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.

Preslana juha - dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.

>> Brzi savjeti za zdravo kuhanje

Suha riba - namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.

Prekuhano povrće - kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.

Prezrelo voće - kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.

Zagorjeli kruh - uklonite zagorjeli dio, namažite maslinovim uljem i pospite parmezanom te servirajte kao pogačice.

22.09.2012. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh