« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
ODLIČNO

Mali trik za uspješno mršavljenje

Osobe koje su pile dvije žličice jabučnog octa dnevno, u tri mjeseca su izgubile 1,7 kilograma, a opseg struka im se smanjio

Dvije žličice dnevno je dovoljno
Dvije žličice dnevno je dovoljno (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

jabučni ocat

Svi koji žele izgubiti kilograme imaju na raspolaganju cijelu paletu dijeta, a žele li proces ubrzati, u prehranu bi trebali dodati dvije žličice jabučnog octa i naravno redovitovježbati

Studija objavljena u US National Library of Medicine, provedena na 144 pretile osobe, znanstveno je dokazala učinak jabučnog octa na mršavljenje. 

Istraživanje je trajalo 12 tjedana tijekom kojih su ispitanici svaki dan uzimali žličicu jabučnog octa. Pritom se nisu bavili sportom niti su pazili na prehranu.

Osim što su gubili kilograme i opseg struka, zbog jabučnog octa su ispitanici bili dulje siti, a razina šećera u krvi im je bila niža. 

Osobe koje su pile dvije žličice jabučnog octa dnevno, u tri mjeseca su izgubile 1,7 kilograma, a opseg struka im se smanjio.

Osim jabučnog octa, sličan efekt na mršavljenje ima grejpfrut. Osobe koje su jele grejpfrut prije obroka izgubile su 1,6 kilograma, također u 12 tjedana. 

Jabučni ocat pomaže regulirati šećer u krvi i ubrzati metabolizam, potiče probavu i čisti tijelo od toksina. Najbolje ga je piti ujutro na tašte, razrijeđenog u vodi.

Kako biste ubrzali mršavljenje pokušajte iz prehrane izbaciti šećer i smanjiti ugljikohidrate. Kad osjetite glad prvo popijte čašu vode jer lako može biti da ste žedni, a ne gladni. Pričekajte koju minutu. Ako budete i dalje gladni, jedite. 

Također, ne izbjegavajte rekreaciju. Trebalo bi svaki dan najmanje 30 minuta žustro hodati ili lagano trčati i ne odustajati.

24.07.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh