« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MMM :)

Mali rituali za svakodnevnu sreću

Sreća se može postići svakoga dana, potrebno je samo uložiti malo truda i osluškivati svijet oko sebe, ali i sebe iznutra i problema neće biti

Uživajte kad god ulovite priliku
Uživajte kad god ulovite priliku (Arhiva)
Više o

stres

,

sreća

Sreća je u svakome od nas, samo je trebamo znati pronaći, rekao je jednom jedan mudar čovjek, pa evo nekoliko savjeta kako ama baš svaki dan pretvoriti u svoj - sretan dan.

Krenite od rane zore, pa se za početak probudite zdravo - nakon što pregrmite stres zvonjave alarma, ostanite ležati u krevetu još neko vrijeme, duboko udahnite nekoliko puta i rastegnite se. Tek tad ste spremni za ustajanje.

Potrudite se ustati par minuta ranije, postaviti stol, pripremiti zdravi doručak i pojesti ga u miru, a ne trčeći na posao progutati neko pecivo iz pekare.

Na poslu prvo pregledajte što vas tog dana očekuj pa napravite raspored (još bi bolje bilo kad biste ga mogli napraviti večer prije), odredite prioritete i rješavajte stvari jednu po jednu - zaboravite multitasking, to vodi u čisti kaos, kako u glavi tako i na stolu.

Obavezno presjecite dan - izađite iz ureda za vrijeme pauze, prošetajte, udahnite zraka, a usput bi bilo dobro pojesti nešto što ste pripremili kod kuće, da ne biste i opet svratili po dozu nezdrave hrane u pekaru ili restoran brze hrane.

I da - nemojte stalno provjeravati mailove i poruke na smartphonu, pogotovo nakon što stignete kući, to vrijeme neka bude samo vaše i dijelite ga jedino s obitelji.

Ako ovako provodite dane, garantirano ćete zaspati bez problema, a ujutro se buditi i prije alarma, orni i puni energije.

26.04.2016. 13:26:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh