« Kultura
objavljeno prije 12 godina
PRVI DJEČJI FESTIVAL

"Mali grad Faros" od 10. srpnja do 21. kolovoza

Prvi dječji festival "Mali grad Faros" održat će se u Starom Gradu na Hvaru, najavio je danas Kristijan Ugrina, idejni tvorac i umjetnički direktor tog festivala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Hvar

,

proslava 1. svibnja

,

9. Seasplash festival

Glavni dio festivala su radionice na kojima će djeca, uz stručno vodstvo, osmisliti i napraviti predstavu, koja će se i izvesti na festivalu, rekao je Ugrina, koji će voditi dramsku radionicu. Po tekstu uobličenom na literarnoj radionici napravit će se animirani film, a postoji mogućnost i da se objavi slikovnica, dodao je.

Literarnu radionicu vodit će Zvonko Todorovski, likovnu na kojoj će se izraditi scenografija i kostimi Marinka Radež, plesnu balerina Edina Pličanić, a glazbenu Matija Dedić. Studio animiranog filma "Vanima" iz Varaždina učit će djecu osnovama animiranog filma, a novinarsku radionicu vodit će Tonči Vranjican.

S nekoliko predstava nastupit će Bjelovarsko kazalište i Kazalište pod murvom iz Šibenika, koji, rekao je Ugrina, neće biti samo gosti festivala nego će i aktivno sudjelovati na dječjim radionicama. Prošle godine održalo se "nulto izdanje" festivala, na kojoj je Ugrina održao dramsku radionicu.

Po njegovim riječima, realizacija tog projekta doprinosi jednom od ciljeva Nacionalnog programa za mlade, odnosno povećanju kulturne, turističke i obrazovne mobilnosti mladih koja im širi obzore i umanjuje ksenofobiju. Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta koji žive ili ljetuju na Hvaru. (hina/metro-portal)

06.07.2010. 14:36:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh