« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DOBRE EMOCIJE

12. Špancirfest u Varaždinu od 20. do 29. kolovoza

Ovogodišnji Špancirfest dovodi izvođače iz 13 zemalja, a otvorit će ga Kiril Džajkovski i Esma Redžepova

(Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

neprijatelj

Ovogodišnji "Špancirfest" u Varaždinu održava se od 20 do 29. kolovoza, a donosi izvođače iz 13 zemalja, najavili su organizatori iz Turističke zajednice grada Varaždina. Uz brojne izlagače na varaždinskim ulicama u deset dana 12. "špancirfesta" - "Festivala dobrih emocija", bit će održano 48 koncerata, 22 predstave, 26 programa uličnih performansa i šest kreativnih radionica.

Koncertni programi održavat će se na tri pozornice. Središnji gradski trg, popularni Korzo, predviđen je pak za izvođače zabavne glazbe i laganijih nota, a pozornica na Trgu Miljenka Stančića za "World music".

Na najvećoj pozornici na Starom gradu "Špancirfest" će glazbeno otvoriti poznati makedonski glazbenik Kiril Džajkovski, poznat Varaždinicima od prošle godine, a njegova posebna gošća bit će Esma Redžepova.

Bogat desetodnevni koncertni program s izvođačima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, poput "Hladnog piva", Jure Stublića i grupe "Film" te "Pips, Chips & Videoclipsa", završit će 29. kolovoza Bajaga i "Instruktori" sa srbijanskom opernom pjevačicom Jadrankom Jovanović.

Miran Bojanić Morandini iz gradske turističke zajednice podsjetio je da je prošle godine festival uličnih šetača posjetilo 150.000 ljudi. Najavio je da će "Špancirfest" biti prvi festival u Hrvatskoj koji će posjetiteljima besplatno ponuditi nov, suvremen komunikacijski kanal za sve obavijesti o festivalu. Riječ je o aplikaciji "iPhone" koja će pokrivati sva događanja, donositi vijesti te nuditi interaktivne mape. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 22:48:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh