« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
JUPI!

Male stvari za veliku sreću

Osjećaj sreće nije stalan, prolazan je i kratkotrajan, ali postoje načini kako ga oživjeti i nasmiješiti se, vratiti ga u svoj život

Svatko je stvarno kovač svoje sreće
Svatko je stvarno kovač svoje sreće (Arhiva)
Više o

sreća

,

savjeti

,

osjećaj sreće

Kako biti sretan - pitanje je koje si svaki čovjek postavi barem jednom mjesečno, pokazalo je jedno nedavno istraživanje, a odgovori su uglavnom svedeni na više vremena za sebe ili više novaca.

Neki vjeruju da je teško biti sretan ih stalno pritišću svakodnevne brige oko posla, obitelji ili financija i teško pronalaze razlog da budu sretni.

Uz to, ne pomaže ni činjenica da osjećaj sreće nije stalan, prolazan je i kratkotrajan, ali postoje načini kako ga oživjeti i nasmiješiti se.

Meditirajte. Slušajte omiljenu glazbu, ali i glazbu koja vas rastužuje jer su istraživanja pokazala kako upravo ona jača pozitivne osjećaje

Podsjetite se da ste dobri baš ovakvi kakvi jeste, budite zadovoljni sobom i povećajte svoje samopouzdanje. Nazovite svoju majku - jer su znanstvenici pokazali da majčin glas smanjuje razinu stresa, piše Independent.

Pogledajte smiješan video i nasmijte se do suza. Isplanirajte putovanje ili kratki odmor, provedite vrijeme na svježem zraku i suncu.

Potrošite novac na životno iskustvo, na nešto čega ćete se dugo sjećati i s guštom prepričavati.

Provedite vrijeme u maženju sa svojim kućnim ljubimcem i na taj način poboljšajte svoje raspoloženje istog trenutka. Svake večeri prije spavanja pomislite na tri stvari u svom životu na kojima ste zahvalni i nasmiješite se.

Skuhajte si ukusan obrok i počastite se. Vježbajte jer, ne samo da je tjelovježba dobra za vaše tijelo, već je dobra i za vaš duh.

Uzvraćajte primljenu dobrotu jer ćete se zbog toga osjećati puno bolje. Družite se s ljudima koji su sretni i nasmiješeni jer će vas zaraziti svojom energijom.

I tako dalje, i tako dalje... uglavnom, radite male, slatke stvari koje će vas usrećiti, a što ih više napravite u jednom danu - bit ćete sretniji. Jednostavno, nije li?

29.09.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh