« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
Uređenje doma

Maksimalno iskoristite prostor

Klizne stijene jako su fleksibilne, a način ugradnje, vrsta materijala i konačni izgled vrlo se lako mogu prilagoditi vašim željama

Više o

klizne stijene

Imate mali stan i na pameti vam je jedino to da želite  maksimalno iskoristiti prostor? Ili, pak, želite odvojiti dnevnu sobu od kuhinje ili spavaće sobe? Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni, tada su klizne stijene pravo rješenje za vas. Klizne stijene danas stručnjaci nazivaju najfunkcionalnijim predmetom za stan ili kuću.

Zamislite, primjerice, da ste vlasnik male tvrtke u kojoj doslovno svi sjede jedan na drugome. Velika je gužva, a vi nemate ogroman ured u koji biste mogli pobjeći malo razbistriti misli. Katkad vam je potrebno malo privatnosti, ali si zbog veličine tvrtke jednostavno ne možete priuštiti. Rješenje? Klizne stijene.

Vrata s ‘dva lica’ kako dizajneri i arhitekti od milja nazivaju klizne stijene, pomoći će vam da uštedite svaki centimetar prostora te da ga iskoristite na najbolji mogući način.Velika fleksibilnost

One će vam omogućiti da u jednoj minuti dobijete toliko željenu privatnost, dok već u drugoj možete opet biti dio stvarnog svijeta. Također, su idealne ako želite u prostoriju u kojoj boravite pustiti obilje svjetla ili je, pak, zasjeniti. Sve je moguće. Vrata s ‘dva lica’, kako dizajneri interijera od milja nazivaju klizne stijene, pomoći će vam da uštedite svaki centimetar prostora te da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Klizne stijene  izrađuju se od kvalitetnih materijala (pleksiglasa, aluminija, stakla, polikarbonatnih ploča iverala...). No, jako su fleksibilne te se način ugradnje, vrsta materijala i konačni izgled može uskladiti s vašim željama.

Nadalje, klizne stijene često se koriste za pregrađivanje terasa i balkona. Njih je moguće smjestiti apsolutno svugdje. Važno je napomenuti da na tržištu postoji veliki izbor boja, pa vrlo lako možete uskladiti boju svoje klizne stijene s bojom zidova i namještaja koje već imate u stanu ili kući.

Klizne stijene posebno vole arhitekti, jer osim što lijepo izgledaju, praktične su za gotovo sve prostorije i situacije te često ‘spašavaju’ stvar u zadnji čas.  
U modernoj arhitekturi često se koriste na velikim objektima jer se vrlo lako otvaraju i zatvaraju.

Klizne stijene oslobodit će vas muka koje sigurno muče većinu mladih ljudi koji si ne mogu priuštiti stan od sto i nešto kvadrata. One će podariti atraktivnost vašem domu, omogućiti da,  primjerice, jednosoban stan postane dvosoban ili trosoban te osigurati da  će tijekom cijele godine vaš stan imati odgovarajuće svjetlo.

Piše: Pripremila: Iva Novak
27.02.2008. 23:23:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh