« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOVI TERMIN

Majka odbila ponudu ravnatelja zadarske bolnice za pregled preko reda

Nakon što je slučaj bolesne djevojčice izašao u javnost, ravnatelj bolnice se ispričao, no majka ne želi naštetiti drugoj bolesnoj djeci

(Wikipedia)
Više o

tumor

,

Dario Nakić

,

bolesna djevojčica

,

bolnica Zadar

,

magnetska rezonancija

,

hrvatske bolnice

,

Lili Lončar

,

Opća bolnica Zadar

Kako javljaju mediji, dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice u Zadru, danas se ispričao Lili Lončar, majci bolesne djevojčice koja je termin za snimanje glave magnetskom rezonancijom dobila tek 22. studenoga 2010. godine.

''Ne mogu naći riječi kojima bih opravdao ovaj postupak, neshvatljivo je i nedopustivo da nemamo suosjećanja za ovakvu životnu priču. Mi kao zdravstveni djelatnici moramo slati drugu poruku, da brinemo i vodimo računa o svojim pacijentima'', izjavio je dr. Nakić.

Podsjetimo, dvogodišnja djevojčica ima tumor na mozgu i svakodnevne epileptične napade, a magnetsku rezonanciju mora obaviti kako bi mogla nastaviti liječenje u Zagrebu, gdje ju liječnik neće primiti bez odgovarajućih nalaza.

Nakić kaže da ''zadarska bolnica godišnje napravi šest tisuća pregleda magnetskom, zbog gužvi se na tu pretragu mora čekati osam mjeseci, ali to nije opravdanje niti išta znači kad padnemo na jednom ovakvom slučaju''.

''Da se majka javila liječnicima i od njih zatražila termin, sve se ovo moglo izbjeći, ali ni to nas ne opravdava da bolesnom djetetu ponudimo termin tek krajem studenoga. Ovo najbolje pokazuje sve mane sustava, međutim, to ništa ne znači jer je falilo ljudskosti.''

U zadarskoj je bolnici zbog ovog slučaja sazvan je hitan sastanak, a ravnatelj kaže da su odmah poduzeli mjere kako se ovakav slučaj ne bi ponovio.

''Sva snimanja magnetskom rezonancom za djecu više neće naručivati sami roditelji, već isključivo pedijatri koji će procijeniti stanje djeteta. Ako je slučaj hitan, dijete će odmah dobiti termin'', rekao je Nakić koji je majci djevojčice ponudio novi termin za snimanje, i to već 19. siječnja.

Majka je, pak, odbila ponuđeni termin jer, kako kaže, ne želi uzimati mjesto nekom drugom djetetu koje već mjesecima čeka na svoj pregled.

''To što ću ja dobiti termin jer je moja priča izašla u novinama ništa ne znači, niti će išta riješiti. I moj drugi sin još od travnja čeka snimanje na neurologiji, od tada do danas se iz bolnice uopće nisu javili. To samo govori da takvih slučajeva ima puno, ali ljudi šute jer se ne žele zamjeriti liječnicima'', rekla je Jutarnjem listu Lili Lončar koja će, zahvaljujući brojnim donacijama malenu djevojčicu odvesti na snimanje u Split.

15.01.2010. 15:12:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh