« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DARINKO KOSOR:

HSLS će koalicijski ugovor poštovati ako će se on sadržajno ispunjavati

Iz vladajuće koalicije HSLS bi mogao izaći najesen ako Vlada ne bude imala jasne programe reformi, istaknuo je Kosor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix)
Više o

HSLS

,

Darinko Kosor

,

vladajuća koalicija

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kazao je na konferenciji za novinare u Splitu da je kao predsjednik stranke naslijedio koalicijski ugovor koji će poštovati do kraja, ali on se mora sadržajno ispunjavati.

Ako se ispunjava samo formalno, onda to nije smisao politike", dodao je Kosor.

Po njegovim riječima, sadašnja vlada ima šest mjeseci koje je dobila "dobrim političkim odlukama u zadnjih nekoliko tjedana", a HSLS će biti "najčvršći partner" sadašnjoj vladajućoj koaliciji ako se budu poticale reforme i rješavale nagomilane teškoće.

Ponovio je da bi njegova stranka na jesen mogla izići iz vladajuće koalicije ako vlada ne bude imala jasne programe reformi.

Istaknuo je kako njemu kao predsjedniku HSLS-a nije u interesu da bude član vlade, nego se ponajprije želi baviti strankom. "Naši ljudi participirat će u vladi" samo ako ona bude imala jasne programe, rekao je Kosor.

Pritom je istaknuo kako se ne treba bojati prijevremenih izbora te je izrazio neslaganje sa stajalištem da bi prijevremeni izbori "mogli narušiti ulazak RH u EU" ili bilo koja druga rješenja.

"Ako vlast nema rješenja, onda je dobro da budu izbori pa će nova vlast imati bolja ili drugačija rješenja i novi legitimitet na tim izborima", Darinko Kosor

Najavio je da će u idućih mjesec i pol biti izabrano novo vodstvo splitskoga HSLS koje toj stranci treba vratiti nekadašnji ugled. Pritom je podsjetio da je HSLS tri puta imao splitskoga gradonačelnika, a sada nema ni vijećnika u Gradskome vijeću.

Po Kosorovim riječima, 'osvježeno' vodstvo splitskoga HSLS-a bit će "najveća oporba" vladajućoj nezavisnoj listi gradonačelnika Željka Keruma, kojemu zamjera da na vlast dovodi prijatelje i rodbinu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Kosor je istaknuo kako će mu kao predsjedniku stranke povratnik u HSLS Dražen Budiša biti savjetnik, među ostalim, i za probleme u BiH. Također je istaknuo kako HSLS, koji je u drugome krugu podupro novoizabranoga predsjednika Ivu Josipovića, od novog predsjednika traži da se angažira na rješavanju teškoća u BiH u suradnji s legalno izabranom vlašću u toj zemlji. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 14:10:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh