« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HEP PRIZNAO

Elektrojug nije izvijestio o nestanku struje

HEP se ispričao pacijentima i djelatnicima dubrovačke bolnice, koji su usred operacije ostali bez struje, te najavio stegovne mjere za odgovorne za propust

(Robert Belošević/Cropix)
Više o

HEP

,

nestanak struje

,

Dubrovnik

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je danas kako pogreškom Operatora distribucijskog sustava Elektrojuga jučer o nestanku struje nisu obaviješteni veći potrošači, među kojima i dubrovačka bolnica, pri čemu je istaknula da će učiniti sve kako se slični propusti više ne bi događali.

Po pisanju medija, struja je nestala usred operacije. Bolnica ima agregat, no u slučaju nestanka električne energije treba proći nekoliko minuta dok se sustav ne podigne.

HEP u priopćenju navodi da je HEP - Operator distribucijskog sustava Elektrojug zbog radova na dalekovodima 35 kV prekinuo isporuku električne energije od devet do 11:30 sati u dijelu Dubrovnika.

Pogreškom odgovornih osoba u Elektrojugu o radovima nisu obaviješteni potrošači koji troše više od 30 kW, među kojima i dubrovačka bolnica, kako je to propisano općim uvjetima isporuke električne energije. HEP, uz ispriku djelatnicima i pacijentima dubrovačke bolnice te kupcima na području Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, ističe da će učiniti sve kako se slični propusti više ne bi događali.

Prema odgovornim osobama bit će poduzete stegovne i druge mjere u skladu sa zakonom i internim propisima HEP-a, stoji u priopćenju HEP-a. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 15:28:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh