« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
IZVJEŠTAJ HAK-A

Magla, te mokri i skliski kolnici u većem djelu zemlje

Mjestimična magla u Lici i Slavoniji, posebice na dionicama autocesta A1 i A3, te vlažni i skliski kolnici u većem dijelu unutrašnjosti zemlje usporavaju prometovanje

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

HAK

,

stanje na cestama

,

magla na cestama

,

poledica

,

mokri kolnici

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Slavoniji, posebice na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok, te A3 Bregana-Lipovac između Ivanić Grada i Velike Kopanice. U većem dijelu unutrašnjosti kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, upozorava HAK.

Zbog poledice, županijska cesta (ŽC 5169) Bjelopolje-Donji Lapac, otvorena je samo za osobna vozila.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama je u petak 30. prosinca od 15 do 23 sata i u nedjelju 1. siječnja 2012. godine od 14 do 23 sata. Uoči blagdana Sveta Tri kralja, zabrana će biti u četvrtak, 5. siječnja, od 15 do 23 sata i u nedjelju, 8. siječnja, od 12 do 23 sata.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

U Pločama je zatvorena Gračka ulica, zbog odrona. Obilazak je kroz grad.

Zbog opasnosti od urušavanja mosta zatvorena je lokalna cesta 50078 Bani- Zarečje- Kažel.
29.12.2011. 07:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh