« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DODATNI OPREZ

Magla, skliski kolnici i poledica otežavaju promet

Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, a u većem dijelu zemlje kolnici su skliski i moguća je poledica

Magla, skliski kolnici i poledica otežavaju promet
Magla, skliski kolnici i poledica otežavaju promet (HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

poledica

,

magla

,

skliski kolnici

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, a osobito oprezno treba voziti na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Ivanje Reke i Ivanić Grada i Nove Gradiške, te A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba, javlja HAK. Vlažni su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na D 42 Josipdol-Poljanak i D 505 Dobroselo-Mazin.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko-Kljuka. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC 1037 Pisarovina - Velika Jamnička, ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3149 Donje Mekušje-Husje, ŽC 3120 Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC 3156 Žažina-M.Gorica, ŽC 3275 Stankovac-Slana i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalna cesta LC u mjestu Priselci.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki, vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska. (hina/metro-portal)

11.12.2010. 09:19:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh