« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
HRVATSKE PROMETNICE

Magla ometa promet na cestama u Lici

U unutrašnjosti ima vlažnih i skliskih kolnika, a zbog odrona je zatvorena Jadranska magistrala u mjestu Krilo Jesenice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

magla

,

skliski kolnici

,

vlažni kolnici

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, na autocesti A1 od Bosiljeva do Svetog Roka, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Vlažnih i skliskih kolnika od raskvašenog snijega ima u unutrašnjosti.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu važi u Gorskom kotaru na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog, u zaleđu Novog Vinodolskog, i u Lici na državnim cestama D 42 Josipdol-Poljanak, D 506 Dobroselo-Mazin. Državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Zbog odrona, za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša. Obilazak za osoba vozila: Split-Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš i za teretna: Split-Brnaze-Trilj-Šestanovac-Dubci.

Zbog sanacije odrona, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 3 Čavle- Svilno- Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka- Kumičićeva- Kvaternikova- Vežica-čvor Draga- čvor Orehovica- čvor Čavle te čvor Čavle- čvor Orehovica- Banska vrata- Rijeka.

Zbog vode na kolniku državnom cestom D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Danas do 20 sati, zbog snimanja filma vrijedi posebna regulacija prometa na Sljemenskoj cesti (zatvorena je od Blizneca do vrha). Vozit se dvosmjerno, iz pravca Šestina do vrha Sljemena uz regulaciju prometa signalizacijom i uz asistenciju prometne policije. Linija javnog gradskog prijevoza ne prometuje.

U Zagrebu zbog radova na mostu Mladosti u smjeru Novog Zagreba, zatvoren je jedan trak (od BP INA), pa HAK upozorava vozače da se na vrijeme prestroje, kako bi se izbjegle dodatne gužve.

U putničkom prometu na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 09:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh