« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
stanje na cestama

Magla i nesreće usporavaju promet

Kolone na A1, ne baš pretjerane gužve na graničnim prijelazima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

Zbog prometne nesreće na 140. km autoceste A1, u smjeru Splita, oko 1 km poslije čvora Otočac, vozi se jednim trakom i usporeno u koloni dugoj oko 6 km.

Magla još mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji, a posebice na dionici autoceste A 3 Bregana-Lipovac, između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica. Kolnici su mjestimice samo vlažni na širem području GP Rupa, te na dionicama pod maglom.

Zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona danas (27. lipnja), do 14 sati, a bit će i sutra (28. lipnja), od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Na zagrebačkoj obilaznici (A 3), kod čvora Buzin, od 25. do 27. km, prometuje se dvosmjerno, južnom stranom kolnika, zbog radova na sanaciji nadvožnjaka „Klara".

Zbog radova na Jadranskoj magistrali (D 8), kod skretanja za Srimu, između Vodica i Šibenskog mosta, vozi se jednim trakom naizmjence, uz moguće zastoje. Vozače molimo za strpljenje.

Svaki dan, u vremenu od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Na Jadranskoj magistrali (D 8), kod skretanja za Srimu, između Vodica i Šibenskog mosta, zbog radova, vozi se jednim trakom naizmjence, uz moguće zastoje. Vozače molimo za strpljenje.

Do 20. srpnja, na državnoj cesti D 30 čvor Buzin-Velika Gorica-Petrinja-Hrvatska Kostajnica, od 2. +200 do 3. +200 km, vozit će se jednim trakom ili dvosmjerno jednom stranom kolnika, zbog radova na vijaduktu Odra buduće autoceste Zagreb-Sisak.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 56 na dionici: grad Skradin-križanje s prilaznom cestom za A1, na predjelu od uljare „Laća" do skretanja za Bićine. Obilazak: D 56 (čvor Skradin)-LC 65026 (Pamućari)-ŽC 6074 (Plastovo)-ŽC 6075 (Dubravice)-D 56 (Skradin).

Do 31. srpnja, za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok.

Do 4. kolovoza, zbog radova, promet teretnih vozila zabranjen je na dionici državne ceste D515 Markovac Našički- Bračevci (autobusi prometuju nesmetano). Obilazak je: od križanja državnih cesta D2 i D515 u Martinu-D 2-Osijek-D 7-Đakovo-D38-Ruševo (Slavonski Brod i Požega) i obrnuto.

Do 18. rujna u vremenu od 5 do 8 sati (samo radnim danom), zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona bit će zatvorene dionice Višnjan-Medaki i Vodnjan jug-Pula. Obilazak je županijskom cestom ŽC 5042 preko Tićana odnosno državnom cestom D 21.

Zbog sanacije tunela Žutica na D 1, zatvorena je dionica između Đurmanca i Podgore Krapinske. Obilazak za osobna vozila: ŽC 2098 od Đurmanca do križanja s državnom cestom D 207 u Krapini do D 1. Obilazak za teretna vozila do 3,40 m širine i 4,40 m visine, autocestom A 2 do D 1. Obilazak za teretna vozila šira od 3,40 m i viša od 4,40 m preko drugih graničnih prijelaza.

27.06.2009. 08:53:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh