« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
BRAVO!

Mag Rack stolići hit na Kickstarteru

Dutch Design Week, Designblok, Tjedan dizajna u Moskvi i natječaj Novum Buche pozicionirali Mag Rack stoliće na kartu svjetskog dizajna

Časopisi sami nestaju i pojavljuju se
Časopisi sami nestaju i pojavljuju se (Kickstarter)
Više o

Mag Rack Table

,

stolići

,

Kickstarter

Kaos na stoliću u dnevnoj sobi ili u uredu svima je poznata pojava i često nerješiv problem. Nikola Popović, hrvatsko-austrijski arhitekt i dizajner, pronašao je uspješno rješenje lansirajući Mag Rack stoliće s kojih časopisi nestaju jednim pokretom ruke.

Prototipovi stolića izrađeni su u suradnji s Institutom za drvo pri Sveučilištu primjenjenih umjetnosti u Beču, a proizvedeni su od strane hrvatskog proizvođača Gala drvo. Izazvali su veliki interes javnosti pojavljujući se na izložbama u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara za dizajn, a nisu prošli nezapaženo niti kod mnogobrojnih stručnjaka iz svijeta dizajna koji su ih uvrstili u kategoriju najinovativnijih na tržištu te su ih visoko ocijenili na natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche. Ovo priznanje otvorilo je put daljnjem predstavljanju stolića u skupini izabranog austrijskog dizajna na Dutch Design Weeku u Nizozemskoj, Designbloku u Pragu te Tjednu dizajna u Moskvi.

Funkcionalni Mag Rack stolići izrađeni od drva sa dvije osnovne obloge, akrilom i linoleumom te u više boja, a ističu se po funkciji brzog osiguravanja čiste, prazne površine samo jednim potezom ruke. Utori na bočnim dijelovima dizajnirani su tako da knjige i časopisi pri klizanju u utore lako nalaze mjesto, ne savijajući se, a stol se doslovno u sekundi pretvara u čistu, oslobođenu površinu.

Mag Rack Table Series kritičari duhovito opisuju i kao „stolić za gašenje požara" i „onaj koji spašava u sekundi". Pogotovo se praktičnim pokazuju u trenutku nenajavljenih gostiju, kada se u površina stola pretvara u idealnu površinu za odlaganje vinskih čaša, grickalica i svijeća. Jednako brzo stolići se mogu pretvoriti i u poligon za dječje sitne igračke i slagalice, nakon čega im se još brže može vratiti prvobitna namjena.

Prije nego Mag Rack stolići krenu u serijsku proizvodnju, do njih se povoljno može doći sudjelovanjem na platformi Kickstarter koja u sljedećih 37 dana prikuplja sredstva za početak masovne proizvodnje. Ovim putem ljubitelji dizajna i potencijalni kupci imaju priliku poduprijeti projekt novčanom donacijom, a zauzvrat dobivaju pojedini predmet koji izaberu poduprijeti. Više informacija o samoj kampanji može se pronaći na linku Kickstarter platforme: http://kck.st/1wtvKOF.

Do stolića se trenutno može doći isključivo preko Kickstarter kampanje, a ukoliko kampanja bude uspješna, stolovi će se moći naručiti i online na www.magracktables.com ili pronaći u odabranim dućanima namještaja.

Stoliće potpisuje bečki arhitekt i dizajner hrvatskih korijena Nikola Popović koji u Beču vodi vlastiti arhitektonski ured Zone architects. Arhitekturu je studirao na Zagrebačkom arhitektonskom fakultetu, a svoj ugled stekao je učenjem od vrsnih arhitekata kao što je Boris Podrecca.

Više informacija o Mag Rack Tables Series može se pronaći na služenoj internetskoj stranici www.magracktables.com

04.11.2014. 14:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh