« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Madoff čeka dugotrajnu zatvorsku kaznu

Bivši guru financija čeka presudu zbog prevara teških 67 milijardi dolara.

Bernard Madoff u društvu odvjetnika
Bernard Madoff u društvu odvjetnika (Corbis)
Više o

bogatstvo

,

Bernard Madoff

,

financijska piramida

,

financijska prevara

Američki investitor Bernard Madoff, koji je u zatvoru od četvrtka gdje čeka presudu, vodio je sa ženom raskošan život, a imovina mu je procijenjena na 823 milijuna dolara, prema dokumentima koje je sud objavio.

Ti su dokumenti dio zahtjeva koji su Madoffovi odvjetnici podnijeli sudu kako bi njihov klijent bio pušten uz jamčevinu do presude koja se očekuje 16. lipnja.

Prem tim dokumentima Madoff i supruga Ruth su krajem prosinca 2008 posjedovali nekretnine vrijedne 22 milijuna dolara, među kojima je stan na Manhattanu (7 milijuna dolara), kuća od milijun dolara na jugu Francuske, još jednu kuću u državi New York i i jednu kuću vrijednu 11 milijuna dolara u Palm Beachu na Floridi.

Madoff je tada posjedovao 10 milijuna vrijedan namještaj i umjetnička djela, te jahtu od sedam milijuna dolara.

Nakit para Madoff vrijedan je 2,6 milijuna dolara, klavir Steinway 39.000, a srebrnina u stanu u New Yorku 65.000.

Madoff, autor najveće "financijske piramide" u povijesti koji je prevario svoje klijente za milijarde dolara, u četvrtak je pred sudom u New Yorku priznao krivnju po svih 11 točaka optužnice,

Oštetio je humanitarne institucije, bogataše, sveučilišta i banke, koji se nadaju povratu dijela novca, a ukupni razmjeri štete procjenjuju se na između 55 i 67 milijardi dolara.(hina/metro-portal)

14.03.2009. 17:21:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh