« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PUT INKA

Machu Picchu se ponovno otvara 1. travnja

Rijeka Vilcanota čiji tok je izazvao štete na pruzi počela je poprimati normalnu razinu

Više o

Machu Picchu

Peruanske vlasti nadaju se ponovno otvoriti 1. travnja prilaz gradu Inka Machu Picchuu koji je prekinut zbog obilnih kiša koje su oštetile puteve kojima se dolazi do glavne turističke atrakcije u zemlji.

"Nadamo se ponovno od 1. travnja primati milijune turista koji su uvijek dolazili", izjavio je u utorak ministar turizma Martin Perez iznoseći detalje o radovima na popravku željezničke pruge kojom dolazi 90 posto turista.

Pruga je zatrpana na nekoliko mjesta zbog odrona i klizanja terena izazvanih kišama nezabilježenim unazad 15 godina, koje su blokirale i više od 3500 turista u blizini grada Inka. Uveden je zračni most kako bi ih se evakuiralo.

Prošlog su tjedna vlasti odustale od transfera helikopterom do citadele iz 15. stoljeća, podignute na 2500 metara, i zatvorile iz sigurnosnih razloga "put Inka" kojim se moglo doći do znamenitosti u četiri dana hoda.

Po riječima Pereza, rijeka Vilcanota čiji tok je izazvao štete na pruzi, ponovno poprima normalnu razinu. Machu Picchu s 2200 posjetitelja dnevno u prosjeku, od područja Cuzco čini glavni izvor turističkih prihoda Perua. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 11:02:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh