« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
COOL

Lunar traži zgradu - za oslikati

Street art umjetnik Lunar i Wiener osiguranje VIG traže pročelje zgrade koje će umjetnik oslikati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Lunar)
Više o

street art

,

Wiener osiguranje

,

Lunar

Renomirani hrvatski street art umjetnik, Slaven Lunar Kosanović i Wiener osiguranje VIG u potrazi su za pročeljem zagrebačke zgrade koju će umjetnik oslikati.

Suradnja umjetnika i osiguranja ima dodatnu humanitarnu notu s obzirom da je inspiracija za mural udruga „Mali zmaj" čija misija je poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Mali zmaj prikuplja humanitarnu pomoć za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, organizira radionice i izlete te nudi pomoć pri učenju i besplatno psihološko savjetovanje za cijelu obitelj. Hvalevrijedne aktivnosti udruge inspirirale su umjetnika da u svom prepoznatljivom stilu ilustrira snagu djece koja su nažalost već u najranijoj dobi primorana nositi se sa surovom realnošću svijeta odraslih, a sve nas podsjeti koliko je djeci važna naša potpora i podrška.

Zgradu, odnosno pročelje koje će nositi ovu snažnu poruku moguće je prijaviti do 28. lipnja na adresu wiener@wiener.hr, a potrebno je napisati zašto bi baš vaša zgrada trebala biti odabrana. U prijavi je potrebno navesti adresu, broj katastarske čestice zgrade i priložiti fotografiju pročelja stambene zgrade te kontakte osobu za komunikaciju (ime, prezime, e-mail adresu, broj telefona), a preporuka je da to bude vlasnik zgrade ili predstavnik stanara. Za oslikavanje je potrebna suglasnost svih suvlasnika zgrade.

Organizatori ističu kako je poželjno da se zgrada nalazi na prometnoj lokaciji, a nužno je da je fasadna površina čista i u dobrom stanju uz maksimalnu visinu do tri kata. Oslikavanje je u potpunosti besplatno, a Wiener osiguranje kao organizator inicijative snosi sve troškove realizacije.

U nastavku se nalazi link s pravilima natječaja: Pravila nagradnog natječaja „WIENER ZMAJSTORI" - Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

10.06.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh