« Putovanja
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Luksuzni wellness break u Termama Tuhelj

Opuštajući spa trenuci, neodoljivi wellness tretmani, slatka iznenađenja i romantična večera… tako je malo potrebno za sreću

Opustite se i uživajte
Opustite se i uživajte (Terme Tuhelj)
Više o

Terme Tuhelj

,

Svijet sauna

,

SPAeVita

Još su stari Egipćani četiri tisuće godina prije Krista vjerovali da opuštanje u aromatičnim kupkama blagotvorno djeluje na tijelo, a miris parfema na duhovno i mentalno zdravlje. Kyphi, prvi parfem na svijetu, čija je bočica pronađena u Tutankamonovoj grobnici, uspavljivao je  egipatske ljepotice, otklanjao njihovu zabrinutost i uljepšavao snove.

Stari Grci i Rimljani kupke i parfeme razvili su do savršenstva. Masaža, glazba i parfemi bile su omiljene metode liječenja najpoznatijeg antičkog liječnika Hipokrata s Kosa. Kroz stoljeća su se smjenjivale kulture, vjerovanja i običaji, no opuštanje u kupkama i hedonističkim tretmanima ostalo je zajedničko svim civilizacijama. U njima su uživali Kleopatra, kraljica od Sabe, rimski vojskovođe i carevi, europska aristokracija... 

Otkako je suvremena medicina potvrdila blagotvorni utjecaj vode i aromatiziranih kupki na zdravlje, najpoznatije svjetske terme i wellness centri ponudu temelje na opuštajućim tretmanima vodom. Termalna voda u Termama Tuhelj oslobodit će vas nagomilanog stresa, nervoze, ljutnje, nestrpljenja i bolova u leđima... Plivanje, plutanje ili vježbe u termalnoj tuheljskoj vodi pozitivno djeluju na srce i krvožilni sustav i dokazano oslobađaju hormone sreće.

Tretmani i rituali SPAeVita centra poseban su doživljaj. Uz miris aromatičnih ulja, zvukove opuštajuće glazbe, intimno okruženje i individualni pristup masera i terapeuta, napunit ćete se energijom, riješiti stresa i uživati u rijetkim trenutcima posvećenim samo sebi.

Cjelodnevno opuštanje u najvećem Svijetu sauna u Hrvatskoj, pomladit će kožu, razbistriti um, riješiti vas toksina i vratiti vam životni elan, a dan iz snova završite romantičnom večerom u ekskluzivnom Dvorcu Mihanović. 

Slobodno vrijeme ponekad je najveći luksuz koji si možete priuštiti, a jesen je savršeno godišnje doba za wellness break. Zbog čega već sada ne isplanirate nekoliko dana jesenskog wellness odmora ili doček nove godine na kojem se nećete samo zabaviti nego i potpuno opustiti? 

20.11.2018. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh