« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Klub Purgeraj

Luka Belani - koncertna promocija albuma "B-Side of My Mind"

Utorak 03. 11. u 22h

Više o

Aquarius Records

,

klub purgeraj

,

Luka Belani

Službena promocija albuma, koji je na cesti od srpnja, održati će se u klubu Purgeraj u utorak 3. studenog od 22 sata. Luku Belanija i B-Side of My Mind nahvalili su i tiskani kao i on-line kritičari u šlapama, a dvojica dovoljno dobrih da ih objavljuju tiskani mediji čak su ga predložili za debitantski album godine. Jesu li ljudi koji slušaju više od tri ploče tjedno, ishlapili? Ili su, za promjenu, počeli dizati hype oko albuma koji zaista nešto i vrijede, možeš provjeriti na licu mjesta jer će Luka izvesti više od pola albuma uživo, a zatim predstavnicima sedme sile odgovarati na pitanja o smislu života i svega ostalog na bazi broja 42. Sam B-Side of My Mind na CD-u u izdanju Aquarius Records možeš kupiti po super povoljnoj cijeni dok čekaš za autogram. Osvoji cd na Metro portalu!

Novi album imena B-Side Of My Mind s 11 pjesama sniman je u Morris studiju u Zagrebu i masteriran u Sterling Sound studiju, New York, od strane Grega Calbija koji je pod svojom konzolom imao i Bob Dylana, MGMT, John Mayera, Antony & The Johnsons i slične njuške.
Album je pred izlaskom ove jeseni s materijalom koji se kalio pred publikom na nastupima u Splitu, Velikoj gorici, Zagrebu i sličnim mjestima gdje ima struje za razglas.

Na dvije stvari gostuje jazz/blues gitarist Freddie J. Cooper iz Philadelphije, produkciju su odradili Luka i Marko Rundek koji na albumu i bubnja. Snimali su Miro Vidović i Dave Cartello koji je potpisnik miksa.

U metropoli Luka nastupa jednom mjesečno kao rezident Jazz Cluba što je velika čast za momka od 23 godine, a i krunski dokaz da konstantno privlači publiku, čak i u ovo doba recesije što nije mala stvar.

Prošle je zime spakirao kofer i gitaru, otišao u London, slikao se s originalnim punkerima iz 1977-e, svirao po pubovima i vratio se kući s live EP-om koji možeš besplatno ukrasti na myspace.com/lukabelani. Navodno postoji i limitirano fizičko izdanje, ali oni koji ga posjeduju o tome puno ne pričaju.

Ante Perković, bradati kritičar, preobraćenik, ludi prorok i glazbenik s kojim je nastupio nekoliko puta, predstavljao ga je publici kao budućnost.

Aleksandru Dragašu, prvom peru rock kritike, Luka ostavlja dojam „profinjenog indie-rock kantautora" kako je napisao u Jutarnjem listu u ožujku ove godine.

Iako je album prvo službeno izdanje, Luka je snimio i Out of This World EP koji je pokupio prilično solidne kritike 2007. godine za DIY izdanje s akustično/električnim pjesmama na engleskom jeziku.

03.11.2009. 13:26:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh