« Fun
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
WACKY

Ludorije poznatih komentiraju znanstvenici

Sumanute teorije o tome kako se treba oksigenirati, jesti vlastitu posteljicu ili otvoriti prozore na avionu u slučaju požara

Simon Cowell stalno ima koncetrirani kisik u spreju
Simon Cowell stalno ima koncetrirani kisik u spreju (Arhiva)
Više o

Mitt Romney

,

Michael Phelps

,

Simon Cowell

,

teorije slavnih

,

dijete slavnih

,

January Jones

Dijete i navike slavnih osoba obično su top tema novinskih stupaca, a kako nažalost ima dovoljno ne baš pametnih ljudi koji to kopiraju, treba dobro razlučiti što je stvarno korisno, a što je totalna glupost.

Upravo su se na takve ekscese osvrnuli znanstvenici zaklade Sense About Science, koja je posvećena ispravljanju netočnih percepcija o zdravlju i znanosti. 

Godišnji popis bisera počinje kritiziranjem gubitnika američkih predsjedničkih izbora Mitta Romneya koji je mrtav ladan ispalio da bi u slučaju požara u avionu trebalo otvoriti prozore, što je takva glupost da ne treba ni objašnjavati koliko bi tako nešto bilo opasno.

January Jones veselo je podijelila sa svijetom svoju ideju konzumiranja tableta napravljenih od posteljice (njene vlastite), pa je dijetetičarka iz bolnice St. George objasnila a to nema apsolutno nikakvu nutritivnu vrijednost, a što se tiče zdravlja, kako se u posteljici nalaze svi toksini koje je tijekom trudnoće apsorbirala da ne bi došli do fetusa, jasno je da je sve samo ne zdravo.

Britanska pop zvijezda utrljava zrna kave u kožu ne bi li se tako riješila celulita, a farmaceuti kažu da se radi o potpunoj besmislici jer kofein ostaje u zrnu pošto ne može izaći van samo trljanjem.

Michael Phelps, slavni plivač u mirovini, priznao je da redovito piša u bazen u kojem pliva, no tvrdi kako je to u redu jer klor ubija sve, biokemičari kažu da je urin sterilan sam po sebi, pa se nema što ubiti u njemu.

Možda i najluđi je Simon Cowell koji svugdje nosi sprej s visokom koncentracijom kisika, za koji svi stručnjaci kažu da jednostavno nema primjene osim u ekstremnim uvjetima jer je izuzetno toksičan, naročito za pluća. 

28.12.2012. 15:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh