« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
KORNATSKA TRAGEDIJA

Lučić Josipoviću: Nije bilo eruptivnog požara

Josipović je od Frane Lučića dobio materijale o Kornatskoj tragediji koje će proslijediti DORHU

Frane Lučić
Frane Lučić (Cropix)
Više o

Frane Lučić

,

kornatska tragedija

,

Ivo Josipović

Jedini vatrogasac koji je preživio tragediju na Kortanima, Frane Lučić, susreo se s predsjednikom Ivom Josipovićem, prenosi Hina. Nakon susreta obojica su izrazila potporu istrazi i otkrivanju istine o tragediji na otoku Velikom Kornatu u kojoj je prije tri i pol godine, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, poginulo dvanaest vatrogasaca.

Nema nikakvog razloga da se istina skriva i da se ne provede istraga svim sredstvima koja su dostupna pravnoj državi, izjavio je predsjednik nakon susreta s Lučićem i njegovom obitelji, s kojima je razgovarao o onome što je napravljeno, ali i o onome što bi još trebalo učiniti kako bi se rasvijetlio cijeli događaj.

"Znamo da je postupak u tijeku i uvjeren sam da će pravosudna tijela otkriti istinu i po potrebi kazniti krivca", istaknuo je predsjednik.

Frane Lučić, kao motiv susreta, naveo je želju da se što prije utvrdi istina o kornatskoj tragediji, u prilog čemu je, kaže, donio snimke i materijale od umirovljenog časnika Nediljka Pušića iz Splita, a koji ukazuju na toplinsko stanje na terenu u vrijeme nesreće. "Po mojem mišljenju, nije bila riječ o eruptivnom požaru", rekao je Lučić.

Predsjednik Josipović pojasnio je da je "riječ o materijalu koji je otprije poznat, te da će ga proslijediti državnom odvjetništvu".

15.02.2011. 16:48:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    15.02.2011. 16:52
    hihi lučiš use up državni proračun
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh