« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
LUDILO, BRALE :)

LSD kao lijek protiv alkoholizma?

Halucionogene droge ipak mogu imati korisnu upotrebu ako ih se koristi pod liječničkim nadzorom, kažu znanstvenici

Buraz, više ni kapi!  :)
Buraz, više ni kapi! :) (Arhiva)
Više o

alkoholizam

,

halucinogene droge

,

LSD

,

liječenje alkoholizma

Nakon šezdesetih godina prošlog stoljeća kad je bilo u modi eksperimentirati s LSD-om, nastalo je zatišje od skoro pola stoljeća, no najnovije istraživanje pokazlo je pozitivne strane ove halucinogene droge.

Rezultati iznenađuju, jer su u potpunoj suprotnosti s dosadašnjim tvrdnjama da psihoaktivne droge, u koje spadaju recimo LSD, meskalin i psilokibin rezultiraju trajnim flashbackovima, paranojom i stalnim mentalnim problemima.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Trondheimu ispitivali su navike uzimanja droge kod130 tisuća Amerikanaca od 2001. do 2004., a otprilike 22 tisuće ispitanika barem je jednom probalo halucinogene droge.

Na kraju istraživanja preporučili su da bi se LSD trebao koristiti kao lijek protiv alkoholizma zbog izuzetne učinkovitosti, a uz to su otkrili da ne postoji značajna povezanost između mentalnih problema i uzimanja psihoaktivnih droga, upravo suprotno. 

Tijekom istraživanja otkrili su da je jedna jedina doza LSD-a izuzetno učinkovita u liječenju alkoholizma, jer je 60 posto pacijenata koji su uzeli LSD potpuno prestalo piti ili su pili bitno manje nego prije. 

06.09.2013. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh