« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
STVARNO?

Loše veze opasne su po zdravlje

Loša veza - loše zdravlje
Loša veza - loše zdravlje (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

problemi

,

loše veze

Loše veze predstavljaju vrlo nezdrav odnos, tvrde mnogobrojna istraživanja čiji su rezultati pokazali da stalne svađe i stres u vezi ozbiljno narušavaju zdravlje na više načina.

Tako je, primjerice, dokazano da loša veza slabi imunološki sustav. To se naročito odnosi na parove koji se tijekom svađe ponašaju više negativno i neprijateljski, kritički su nastrojeni jedno prema drugom i, posljedično, češće obolijevaju.

Još jedna od posljedica su nezdravi obrasci ponašanja koje ljudi imaju tendenciju poprimati kad se ne osjećaju dobro sami sa sobom - što je u lošoj vezi izravno povezano upravo s kvalitetom veze. Naravno, tu se radi o pušenju, alkoholizmu i stalnom vrijeđanju partnera.

Loša će veza uzrokovati i probleme sa spavanjem, jer su tjeskoba i briga najčešći okidači nesanice, a nakon toga se domino efektom nižu ostale posljedice - povećan rizik za srčane bolesti, dijabetes i preuranjenu smrt, sve redom posljedice neispavanosti.

Naravno, rizik od anksioznosti i depresije snažno je uvećan u lošim vezama zbog činjenice da u takvoj vezi partneri počinju patiti od manjka samopouzdanja što, opet, vodi do navedenih psihičkih problema.

Za kraj, ali ne i najmanje važno - loša veza često uzrokuje emocionalno prejedanje, koje će dovesti do pretilosti.

Stoga, ako vam ovo zvuči poznato - vrijeme je za rastanak ...

26.09.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh