« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
EH, DA ...

Loše navike u korištenju pametnih telefona

Živimo u svijetu u kojem su pametni telefoni postali neizostavni dio našeg života, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebali pripaziti

Što krivo radimo
Što krivo radimo (Arhiva)
Više o

smartphone

,

loše navike

,

pametni telefoni

,

korištenje

Naravno, nećete odbaciti pametni telefon i tehnologiju koja je dostupna na dohvat ruke, ali nemojte dozvoliti da vam ometa život. Umjerena upotreba je, inače kao općenito umjerenost u životu, vrlina i vještina.

1. Ako ste u društvu, ne pogledavajte stalno na ekran mobitela i ne provjeravajte statuse na društvenim mrežama. Prvo, nećete imati pojma što vam netko govori. Drugo, šaljete poruku kako ne poštujete osobu (osobe) u vašem društvu ili vam je dosadno društvo. U potonjem slučaju, radije smislite neki izgovor i krenite svojim putem.

Sve navedeno odnosi se na bračne ili životne partnere. Razgovarajte dok zajedno provodite vrijeme. Ne samo o temama poput tko će nabaviti toaletni papir i je li bolji onaj parfumirani.  Nemate li drugih tema za razgovor već se posvećujete zbivanjima i ljudima u virtualnom svijetu, vrijeme je da se pitate je li vam pametan telefon postao važniji od bliske osobe? Je li periodu zdrave i sretne veze kraj ili je problem neki drugi?

2. Uživajte na koncertu u glazbi ili showu. Nemojte samo snimati video ili fotografirati. Ti trenuci se više nikada neće vratiti. Uostalom platili ste da vam bude lijepo.  Ne zamarajte se kamerom pametnog telefona.

3. Vrijeme za opuštanje ili uživanje u malim stvarima neka upravo to bude. Koristite li svaki slobodni trenutak za čitanje/pisanje na Twitteru ili Facebooku, to uglavnom nije kvalitetno korištenje vremena za sebe. Ništa se neće dogoditi ako ne pročitate istog trena neko mišljenje o aktualnoj političkoj temi ili trač, ili ne objavite što upravo radite.

Sve loše navike pročitajte na portalu Preporučamo.com

12.02.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh