« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Loše navike na poslu koje trebate riješiti

Osim što na poslu vjerojatno sjedite satima, postoje još neke navike koje će imati vrlo loš utjecaj na vaše zdravlje, pa malo razmislite kako ćete ih se riješiti

Razmislite malo što radite sebi i svome tijelu
Razmislite malo što radite sebi i svome tijelu (Arhiva)
Više o

stres

,

posao

,

navike

,

loše navike

Posao nam treba, naravno, no uz njega dolaze i neke dodatne loše navike koje cijelu situaciju čine prilično zabrinjavajućom. No, ako se odlučite, navike možete promijeniti za samo tri tjedna, kažu kolege s HuffPosta koji donose glavne probleme. 

Preskakanje doručka - većina stručnjaka se slaže, bolje je doručkovati nego ga u potpunosti preskočiti. Doručak će vam pomoći da pokrenete metabolizam i povećava energiju za cijeli dan.

Naslanjanje glave na dlan i diranje oka - da, udobno je i vjerojatno ne razmišljate o tome, ali diranje lica i oka može biti neprijatelj vašoj koži i još jedan način za širenje bakterija.

Ručanje za radnim stolom - vaš mozak treba odmor. Bez odmora, razina vaše enrgije i produktivnosti se smanjuje. Također istraživanja pokazuju da je multitasking neefikasan tako da njime nećete puno postići.

Sjedenje na stolici cijeli dan - ako stalno sjedite, povećava vam se rizik od dobivanja dijabetesa i srčanih bolesti. Stoga se probajte što više ustati i malo prošetati.

Uz to, istraživanja pokazuju da pogrbeljeno sjedenje negativno utječe na vaše raspoloženje. Takvo sjedenje može uzrokovati i bolove u vratu i leđima.

Nošenjem mobitela na WC - samo nepotrebno pozivate bakterije u svoje tijelo i za radni stol.

Nikada niste uzeli dan odmora - jedni ste od onih koji i kada su prehlađeni idu na posao? Obična prehlada može vas izmoriti psihički i fizički, a ne odmaranjem ju možete samo produžiti. Također, u opasnosti su i vaše kolege da se zaraze, zato dobro razmislite.

Križate noge kad sjedite - križanje nogu dok sjedite može uzrokovati bolove u leđima i vratu, a može i povisiti krvni tlak.

Nastavljate raditi i kada dođete kući - provjeravanje mailova prije spavanja može lako dovesti do mentalnog umora. probajte sakriti mobitele čim dođete doma. Kasnije ćete si biti zahvalni.

07.08.2015. 14:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh