« Život
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
STVARNO?

Loša veza može uzrokovati bolesti

Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje

I tako je to...
I tako je to... (Arhiva)
Više o

veza

,

loša veza

Nestabilna veza u kojoj jedna osoba ne prepoznaje potrebe one druge navodi ljude da započnu sumnjati u sebe i stalno brinu - rade li nešto pogrešno?

Općenito, mogli bismo reći da veza narušava mentalno zdravlje ukoliko se u njoj više osjećate negativno, nego pozitivno i ne osjećate da vas ispunjava. 

"Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje", objašnjava dr. Bartell te dodaje kako nerijetko viđa osobe u 20-ima i 30-ima u vezama u kojima su potlačeni, najčešće zato jer su ranjivi. 

Djelovanje je u takvim situacijama jednostavno obaveza. "Osobi s kojom ste u vezi morate što prije reći što vas muči. Ako ta osoba prolazi kroz teško razdoblje - primjericegubitak posla ili člana obitelji, pričekajte dok se situacija ne smiri, no nikako više od nekoliko tjedana. Morate jasno iskomunicirati što vas muči", objašnjava Dr. Bartell.

"Ako se zbog svog partnera osjećate loše većinu vremena, ako je on prema vama jako kritičan, vrijeđa vas i ponižava, to se zove emocionalno zlostavljanje", upozorava dr. Bartell.

08.06.2019. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh