« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Loša navika koje bi se trebali riješiti

Navike mogu biti sjajne i donositi nam velike koristi u životu, no ova koju tu spominjemo je vrlo uobičajena, no ujedno i vrlo - loša

Recite kako se stvarno osjećate
Recite kako se stvarno osjećate (Shutterstock)
Više o

navike

,

loše navike

,

dobro sam

,

neiskrenost

Što obično odgovorite kad vas neko upita kako ste? Po navici kažete da ste dobro, jer vam se ne da objašnjavati svoju životnu situaciju?

Ako tako radite stalno, grdno griješite, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Oregonu koji su istraživanjem došli do zaključka da ovakvim odgovorom ne ostavljamo baš dobar dojam, upravo suprotno.

Istraživanje je pokazalo da je puno bolje reći kako se stvarno osjećamo nego ispaliti uobičajeni neiskreni odgovor kojim se svi služe.

Naime, rezultati su pokazali da ljude koji skrivaju svoje osjećaje, pa i onda kad je u pitanju dijeljenje negativnih osjećaja s drugima, doživljavamo kao Hladne, nesimpatične, neugodne i zatvorene.

Jednostavnije rečeno, glumljenje sreće je loše, iako je naša ideja u osnovi dobra - ne želimo svoje loše raspoloženje prenijeti na ljude oko sebe.

Stoga, kad vas slijedeći put netko upita kako ste, odgovorite iskreno. Ujedno, iskrenost će vam pomoći da se riješite negativnih osjećaja, ali i više zbližite s drugim ljudima. 

06.09.2015. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh