« Seks
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
STVARNO?

Loša navika koja vodi u nevjeru

Mnogi od nas držat će u sebi sve svoje osjećaje, a to postaje posebno štetno ako su u pitanju negativne emocije, sumnje ili problemi

Banalno, a opet - zeznuto
Banalno, a opet - zeznuto (Arhiva)
Više o

nevjera

,

izbjegavanje konflikta

Izbjegavanje konflikta jedna je od najčešćih, no istovremeno i najgorih mogućih navika koje imamo u vezi.

Mnogi od nas držat će u sebi sve svoje osjećaje, a to postaje posebno štetno ako su u pitanju negativne emocije, sumnje ili problemi.

Iako mislimo da guranjem tih negativnih osjećaja pod tepih u želji da izbjegnemo raspravu ili svađu radimo dobru stvar, u određenom trenutku partneru ćemo početi predbacivati probleme o kojima zapravo nikada nismo otvoreno raspravljali.

Umjesto da se okrenu otvorenoj komunikaciji, partneri se najčešće okrenu drugoj osobi i tada dolazi do nevjere.

Stručnjaci smatraju da se jedino iskrenim razgovorom može spriječiti preljub,

Konflikt nije uvijek loš i prirodno je da do njega dođe, stoga ga se ne smijemo bojati niti ga izbjegavati jer zahvaljujući njemu obje strane često dobiju priliku saznati koji faktori u vezi stvaraju problem. Ako ga pak izbjegavamo, lako dolazi do zamjeranja i prijezira.

Ugledni psiholog John Gottman, profesor na sveučilištu Washington i osnovač instituta Gottman koji više od 40 godina proučava ljubavne odnose, upravo prijezir smatra najvećim neprijateljem brakova i veza.

Taj negativan osjećaj neodobravanja popraćen ljutnjom i odbacivanjem puno je gori od klasične frustriranosti jer prijezir ukazuje na to da partner na vas ne gleda kao na nekog jednakog sebi, već smatra da vrijedite manj

03.06.2019. 21:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.06.2019. 11:09
    svi varaju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh