« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
POSLJEDICE

Loš utjecaj interneta na život

Online aktivnosti uzrokuju zanemarivanje ostalih, jer ćemo uvijek prvo potrošiti svo raspoloživo vrijeme na internet

Surfanje nam krade život
Surfanje nam krade život (Shutterstock)
Više o

internet

,

gubitak vremena

Internet se toliko zavukao u svakodnevni život da se posljedice već naveliko osjećaju, a najveći je problem virtualnog života posljedice na zdravlje i društveni život, pokazali su rezultati istraživanja Instituta za tehnologiju u Washingtonu.

Naime, računica je pokazala da za svaki sat proveden na internetu spavamo sedam minuta manje, a pritom i propuštamo 17 minuta života u stvarnom svijetu. Uz to, na taj način u sedam godina provedete 18 dana manje s prijateljima.

Online aktivnosti uzrokuju zanemarivanje ostalih, jer ćemo uvijek prvo potrošiti svo raspoloživo vrijeme na internet, a tek nakon toga pokušati napraviti sve ostalo što bismo trebali. 

Zbog interneta manje slušamo glazbu i gledamo televiziju, ali najozbiljnija posljedica sveprisutnosti interneta je nedostatak kretanja koji poprima zabrinjavajuće razmjere.

Ništa manje opasno nije niti ponašanje mladih koji zbog interneta uče sve manje, a i to znanje koje se trude usvojiti većinom traže upravo online. 

Najveći potrošači vremena na internetu su, očekivano, društvene mreže, za njima slijede online igrice, na trećem su mjestu e-mailovi, pa portali s vijestima te video i glazba.

Koliko vi dnevno vremena provedete na internetu

24.10.2013. 09:17:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jasmina Jan
    18.08.2018. 20:45
    Poštovanje.
    Trebam savjet šta učiniti? Radi se o tome da moj muž igra poker preko interneta i po 12 i više sati dnevno znači stalno. Ne zanima ga ništa osim interneta. Razgovarati sa njim je gotovo ne moguće. Ne ostavlja poker ni kad nam dođu gosti pa nam više nitko ni ne dolazi. Očajna sam jer ne mogu nikako doprijeti do njega. Čini mi se da se kraj njega polijem benzinom i zapalim da ne bi primijetio.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh