« Seks
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
MA DAJ!

Loš prvi seks s novim partnerom je zapravo dobra stvar?

Ne zezamo vas...loš prvi seks koristit će vašoj vezi, ma kako to vama možda sumanuto zvučalo na prvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Pixabay)
Više o

prvi seks

,

novi partner

,

loš seks

Jeste li ikad doživjeli loš prvi seks s novim partnerom, što vas je potaknulo da razmislite o tome ima li uopće nade za vašu vezu ako stvari od samog početka ne slute na dobro?

Ne bojte se - nedavno provedena studija pokazala je da je šest od desetak Amerikanaca priznalo da im je prvi seks s novim partnerom bio užasan, a to se zapravo smatra dobrom viješću.

2 000 osoba ispitano je o njihovom seksualnom samopouzdanju i tome što uopće smatraju odrednicama dobrog ili lošeg seksa.

Definicije su, dakako, bile subjektivne, no 48% ispitanih navelo je da je glavna karakteristika lošeg seksualnog susreta nemogućnost postizanja orgazma.

No ispitane to nije spriječilo da osjete seksualno uzbuđenje prije samog odnosa s novim partnerom, što je potvrdilo njih 69% posto. Pritom neki od njih i dalje osjećaju nervozu zbog nesigurnosti u vlastiti izgled i svoju sposobnost da zadovolje partnera.

Ovakve statistike samo naglašavaju kaotičnu mješavinu emocija koje se pojavljuju prije samog čina i uvelike određuju njegovu uspješnost. Zanimljivo je da je polovica ispitanih izjavila da su spremni u krevet uključiti i seksualnu igračku kako bi si „popravili prosjek" i distancirali se od neugodnih emocija. Ta taktika preporučuje se, ne samo kako bi poboljšala izvedbu, već i komunikaciju između partnera.

Studija nas uvjerava u činjenicu da je loš seks baza za eksperimentiranje i poticaj na još - a to nije nešto što bi nam trebalo teško pasti. Takve se stvari rješavaju metodom pokušaja i pogreške, a količina i kvaliteta komunikacije koju pritom ne možemo izbjeći koristit će nam i u drugim sferama života - bez sumnje.

Piše: Andrea Holi
23.04.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh