Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2018. 20:01:00
MA DAJ!

Loš prvi seks s novim partnerom je zapravo dobra stvar?

Ne zezamo vas...loš prvi seks koristit će vašoj vezi, ma kako to vama možda sumanuto zvučalo na prvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Pixabay)

Jeste li ikad doživjeli loš prvi seks s novim partnerom, što vas je potaknulo da razmislite o tome ima li uopće nade za vašu vezu ako stvari od samog početka ne slute na dobro?

Ne bojte se - nedavno provedena studija pokazala je da je šest od desetak Amerikanaca priznalo da im je prvi seks s novim partnerom bio užasan, a to se zapravo smatra dobrom viješću.

2 000 osoba ispitano je o njihovom seksualnom samopouzdanju i tome što uopće smatraju odrednicama dobrog ili lošeg seksa.

Definicije su, dakako, bile subjektivne, no 48% ispitanih navelo je da je glavna karakteristika lošeg seksualnog susreta nemogućnost postizanja orgazma.

No ispitane to nije spriječilo da osjete seksualno uzbuđenje prije samog odnosa s novim partnerom, što je potvrdilo njih 69% posto. Pritom neki od njih i dalje osjećaju nervozu zbog nesigurnosti u vlastiti izgled i svoju sposobnost da zadovolje partnera.

Ovakve statistike samo naglašavaju kaotičnu mješavinu emocija koje se pojavljuju prije samog čina i uvelike određuju njegovu uspješnost. Zanimljivo je da je polovica ispitanih izjavila da su spremni u krevet uključiti i seksualnu igračku kako bi si „popravili prosjek" i distancirali se od neugodnih emocija. Ta taktika preporučuje se, ne samo kako bi poboljšala izvedbu, već i komunikaciju između partnera.

Studija nas uvjerava u činjenicu da je loš seks baza za eksperimentiranje i poticaj na još - a to nije nešto što bi nam trebalo teško pasti. Takve se stvari rješavaju metodom pokušaja i pogreške, a količina i kvaliteta komunikacije koju pritom ne možemo izbjeći koristit će nam i u drugim sferama života - bez sumnje.

Piše: Andrea Holi
23.04.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/los-prvi-seks-s-novim-partnerom-je-zapravo-dobra-stvar/111691/