« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
počnite štedjeti

Lonely Planet objavio popis top deset turističkih destinacija 2010.

Poznati priručnik za putovanja na popis je stavio destinacije o kojima će se sljedeće godine najviše pričati

(Wikipedia)
Više o

Malezija

,

Novi Zeland

,

turističke destinacije

,

Lonely Planet

,

El Salvador

El Salvador
Lounge barovi u San Salvadoru, muzeji i spomenici, prekrasna priroda te ljubaznost lokalnog stanovništa čine El Salvador najpoželjnijom turističkim destinacijom 2010. godine. Iako turisti koji posjećuju tu regiju preferiraju Guatemalu i Costa Ricu, nema razloga da nastave zaobilaziti još uvijek neotkrivene ljepote El Salvadora.

Njemačka
Država koja je samu sebe nanovo izmislila više puta nego Madonna, u velikom stilu se vraća na turističku kartu svijeta. Spektakularnom proslavom 20 godišnjice pada Berlinskog zida, Njemačka je ponovno dobila veliku medijsku pozornost i podsjetila na sve svoje povijesne i kulturne znamenitosti. Lonely Planet posebno preporučuje Hamburg, Dresden i Berlin.

Grčka
Sve zemlje nastoje ponuditi ponešto za svakoga, ali Grčka zaista ima ponudu koja može zadovoljiti različite želje i ukuse. Bez obzira želite li razgledati antičke ruševine, kupati se u suncu, provoditi vrijeme na prekrasnim plažama ili tulumariti do zore, Grčka nudi baš sve i omogućuje savršenu kombinaciju za nezaboravno putovanje.

Malezija
Destinacija, koju svi kritiziraju da je dosadna u usporedbi s Tajlandom i Indonezijom, zapravo je jedna od zanimljivijih u Aziji. Hoteli nisu na svjetskoj razini, ali zato elementarne katastrofe uglavnom zaobilaze Maleziju pa posjetitelji mogu uživati u sigurnom putovanju, pristupačnim cijenama i otkrivanju različitih blaga diljem zemlje.

Maroko
Raznoliko stanovništvo, koje teško radi kako bi preživjelo i svojoj djeci omogućilo školovanje, uvijek rado dočekuje svoje goste i širi dobre vibracije na svakom koraku. Nije rijetkost da se Marokanac na ulici turistu obrati riječima: „Dobar dan vam želim, neka mir bude s vama, jeste li sretni?"

Nepal
Teško je zaobiči zemlju na čijem se teritoriju nalazi najviši svjetski vrh - Mt. Everest. Iako je proteklih desetaka godina Nepal doživio više uspona i padova, s padom monarhije zvuk oružja i vojnika zamijenila je zvonjava brojnih zvonika, a zemljom je konačno zavladao mir.

Novi Zeland
Spektakularna priroda, kišne šume, ledenjaci, vulkani i geotermalni izvori, Novi Zeland svaki put iznova čine jednim od najpoželjnijih svjetskih turističkih odredišta. Uz bogatu kulturu i odličnu hranu turisti će se istovremeno opustiti i kulturno uzdignuti.

Preostale destinacije:
Portugal, Surinam i SAD

20.11.2009. 10:52:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh