« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MEGAGRAĐEVINE

London gradi ogromni tunel ispod Temze

S kapacitetom od 2400 vozila u roku jednog sata u oba smjera, poveznica će osloboditi promet u postojećim tunelima u Blackwellu i Rotherhitheu na zapadu

Fotografija vijesti
Više o

London

,

Boris Johnson

,

građevine

Čak deset godina bit će potrebno za izgradnju cestovnog tunela ispod rijeke Temze u istočnom Londonu, čime će se znatno rasteretiti promet u tom dijelu grada, rekao je danas gradonačelnik Boris Johnson, prenosi Hina.

S kapacitetom od 2400 vozila u roku jednog sata u oba smjera, poveznica će osloboditi promet u postojećim tunelima u Blackwellu i Rotherhitheu na zapadu.

Tunel, koji će biti sagrađen između poluotoka Greenwich i Silverstowna na povijesnom Royal Docksu blizu gradskog aerodroma, osvježit će područje te će dovesti do otvaranja 13000 radnih mjesta i 24500 novih stambenih objekata, kaže Johnson.

U veljači će započeti prvi radovi na tunelu.

Johnsonov ured također najavljuje da će do 2017. godine biti spreman i novi trajekt koji će povezivati Beckton i Thamesmead na Gallions Reachu.

Istočni London jedan je od najnepovezanijih područja u Londonu.

Johnson, koji će se suočiti na izboru za gradonačelnika u svibnju protiv svog laburističkog suparnika Ken Livingstonea, se nada kako će ulaganje u javni sektor biti uspješno.

12.01.2012. 17:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh