« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POŽAR KOD VRANA

Lokaliziran požar kod Vranskog jezera

Gorjela je šuma kod Vrana u blizini minski sumnjivog područja, još gori blizu Trolokvi, Kistanja i kod Uništa

Požar
Požar (Jure Miskovic / CROPIX)
Više o

požar

,

treći dan

Požar kod mjesta Vrana u blizini Vranskog jezera, za koji je Vatrogasno operativni centar Zadar dojavu zaprimio danas, lokaliziran je u 16.40 sati, dok još gori blizu Trolokvi, Kistanja i kod Uništa u BiH, u blizini granice s RH, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara kod Vrane sudjelovalo je 13 vatrogasaca s pet vozila iz JVP Biograd i DVD Drage. Pomoć iz zraka im je pružio jedan Canadair i jedan Air Tractor. Gorjela je šuma u blizini minski sumnjivog područja.

Vatrogasno operativni centar Split zaprimio je danas dojavu o požaru u blizini mjesta Trolokve, zaseok Kesići, pokraj Prgometa. Gori trava i nisko raslinje a u gašenju požara sudjeluje 14 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Kaštela, Gomilica, Mladost i Zagora. Pomoć iz zraka im pružaju dva helikoptera.

JVP Knin zaprimio je danas u 16.40 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Kistanje. U gašenju požara sudjeluje 15 vatrogasaca s pet vozila iz JVP Knin i DVD-a Knin, Ervenik i Kistanje. Pomoć iz zraka im pružaju jedan Canadair i jedan Air Tractor. Požarom je zahvaćen jedan hektar smreke.

Gašenje požara kod Uništa u Bosni i Hrecegovini u blizini granice sa Republikom Hrvatskom i dalje traje. Požar gasi osam vatrogasaca sa dva vozila iz DVD-a Knin i DIP-a Šibenik. Pomoć iz zraka im pruža jedan Canadair.

Požar u Zadru na području Plovanije, za koji je VOC Zadar zaprimio danas, lokaliziran je u 17 sati. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca s pet vozila iz JVP Zadar, a pomoć iz zraka su im pružala tri Canadaira i jedan Air Tractor. Izgorjelo je 1,5 hektar trave, niskog raslinja i borove šume.(hina/metro-portal)


27.08.2010. 19:52:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh